Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Valoa pimeyteen –tiedetapahtuma jälleen tammikuussa

Valoa pimeyteen ­–tiedetapahtuma lauantaina 27.1. katsoo 100-vuotiaan Suomen historiaan ja nykypäivään sekä pohtii Suomen roolia maailmanpolitiikassa.
Valoa pimeyteen ­–tiedetapahtuma lauantaina 27.1. Tampere-talossa.
Valoa pimeyteen ­–tiedetapahtuma lauantaina 27.1. Tampere-talossa.

Tapahtuman kantavana teemana on Tampere 1918 – maailma 2018. Otsikot Sisällissodasta kansalaisyhteiskuntaan, Tampere 1918 näyttämöllä, Infosota ja kyberturvallisuus ja Suomi sovittelijana sisältävät laajan läpileikkauksen päivän aiheisiin.

Tampere-talon Sorsapuistosalissa historiaan ja nykypäivään paneutuvat muun muassa professorit Pertti Haapala, Pirjo Markkola ja Jarmo Limnell, säveltäjä Olli Kortekangas, kirjailija Elina Hirvonen, tutkija Mari Lind, ministeri Elisabeth Rehn ja kenraaliluutnantti Eero Pyötsiä. Tapahtuman päättää Kukku Melkkaan ja Olli Löytyn toimittaman Toistemme viholliset –teoksen julkistaminen.

Lasten akatemian luennolla kuullaan muumihahmojen syntyhistoriasta. Ohjelmassa ovat myös Ursan planetaarionäytökset, Lumaten tiedetyöpajat ja Muumimuseon oma komeettatyöpaja.

Tapahtuma kaikille avoin ja maksuton.

Tapahtuman ohjelmaan

 

Valoa pimeyteen -tiedetapahtuman toteuttavat yhteistyössä Aamulehti, Pirkanmaan liitto, Poliisiammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen kaupunki, Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto ja Tampere-talo. Tapahtumaa tukee Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto.

 

 

Uutisen jättäjä: Minna Puntila
Uutisen päivittäjä: Kristiina Tattari
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, näkyvyys ja viestintä, valoa pimeyteen