Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Uusinta tietoa betonirakenteiden suunnittelusta

Arvostetun betonirakenteiden asiantuntijan, professori Günter Rombachin vierailuluennot vetivät salin täyteen suunnittelijoita sekä tutkijoita keskustelemaan vaativien rakenteiden suunnittelumenetelmistä.

TTY:llä vieraili maaliskuun alussa korkeatasoinen betonitekniikan asiantuntija, kun professori Günter Rombach luennoi betoni- ja siltarakenteiden professori Anssi Laaksosen organisoimalla kurssilla, jossa aiheena oli elementtimenetelmän käyttö betonirakenteiden suunnittelussa (Computational Analysis and Design of Real Concrete Structures).

Hampurin teknillisessä yliopistossa betonirakenteiden professorina vuodesta 1996 lähtien toiminut Rombach on alallaan erittäin arvostettu asiantuntija ja laajan suunnittelukokemuksensa ansiosta hän ymmärtää hyvin myös käytännön suunnittelun tarpeita. Rombach on julkaissut merkittäviä betonirakenteiden suunnitteluun liittyviä teoksia, joista Finite-element Design of Concrete Structures toimi osana kurssimateriaalia.

Yhden päivän mittainen kurssi oli kohdistettu erityisesti suunnittelutoimistoille. Kurssi saikin suunnittelijat hyvin liikkeelle osallistujamäärän ollessa yli 50 henkeä. Kurssista saadun palautteen perustella osallistujat olivat hyvin tyytyväisiä kurssin sisältöön ja vastaaville kursseille todettiin olevan kysyntää myös jatkossa.

Vierailunsa jälkimmäisenä päivänä Rombach osallistui betonirakenteiden jatko-opintoseminaariin, jossa hän piti esitykset yliopistossaan meneillään olevista betonirakenteisiin liittyvistä tutkimusprojekteista sekä Saksan siltakohteista, joihin liittyi erityisiä rakenneteknisiä piirteitä. TTY:n vaativien rakenteiden tutkimusryhmän tutkijat pääsivät esittelemään tilaisuudessa myös omia tutkimusaiheitaan ja esityksen päätteeksi heillä oli mahdollisuus keskustella yhdessä Rombachin kanssa omiin tutkimusaiheisiinsa liittyvistä ongelmista ja tätä kautta saada arvokkaita vinkkejä tutkimusten jatkoa varten.

Lisätietoa: Anssi Laaksonen, Jukka Haavisto

Uutisen jättäjä: Elina Soininen
Uutisen päivittäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, työssä tty:llä, näkyvyys ja viestintä, rakennustekniikka, momentti