Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Uusi ulkoliikuntapuisto avattiin kampuslaisten käyttöön

Tampereen teknillisen yliopiston kampukselle valmistuneen ulkoliikuntapuiston nimeksi tuli Ulkoareena. TTY:n rehtori Mika Hannula julkisti liikuntapaikan nimen avajaisissa 6.10.
Ulkoareenan avajaisia vietettiin liikunnallisissa merkeissä perjantaiaamuna.
Ulkoareenan avajaisia vietettiin liikunnallisissa merkeissä perjantaiaamuna.

Ulkoareena sijaitsee Tietotalon ja pysäköintitalon välisellä nurmialueelle eli etunurtsilla. Se on matalan kynnyksen ulkoliikuntapaikka kampuslaisille eli opiskelijoille sekä yliopiston ja kampusalueella toimivien yritysten henkilökunnalle. Ulkoareena on TTY:n ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) yhteinen hanke.

Psyyke ja fysiikka tasapainoon

Ulkoareena tarjoaa tärkeää vastapainoa opiskelulle ja työnteolle.

– Itse pidän tärkeänä sitä, että koko yliopistoyhteisön väki pitää huolta itsestään. Uskon siihen, että ihmisen kannattaa rasittaa sekä psyykettään että fysiikkaansa tasapainossa, sanoi Mika Hannula avajaispuheessaan.

Uusi Ulkoareena muodostaa hyvän kokonaisuuden kampuksen muiden liikuntapaikkojen kanssa. Ulkoareenaa ei Hannulan mukaan haluttu piiloon katseilta, vaan kaikkien näkösälle. Sijainnillaan Ulkoareena markkinoi itse itseään ja näin kynnys sen käyttöön on mahdollisimman matala. Paikka näkyy myös yliopiston vieraille.

Ulkoliikuntapuiston nimi Ulkoareena valikoitui nimikilpailun 20 ehdotuksen joukosta.

– Nimi sopii hyvin kokonaisuuteen, koska meillä on jo Kampusareena ja Tamppi Areena. Lisäksi nimi sopii hyvin suomalaiseen suuhun, perusteli Hannula nimivalintaa.

Mahtava konsepti

Myös SYKin toimitusjohtaja Mauno Sievänen korosti avajaissanoissaan liikunnan merkitystä osana kampuskulttuuria.

– Me SYKissä tulimme liikuttuneeksi tästä liikuntapuistoideasta. Konsepti on sen verran mahtava, että pyrimme viemään tämän konseptin myös parillekymmenelle muulle kampukselle, joiden tilat omistamme, kertoi Sievänen.  

Avajaisten ohjelmassa oli Hannulan ja Sieväsen tervehdyssanojen lisäksi nauhan leikkaus ja teekkarikuoron laulutervehdys. Juontajana toimi Jouni Lyly-Yrjänäinen ja urheilujuomat tarjosi SYK.


Mika Hannula sai keväällä idean ulkoliikuntapaikan perustamisesta kampukselle. Ideaa lähdettiin kehittämään SYKin ja TTY:n yhteistyönä. Hannula ja Mauno Sievänen ovat yhtä mieltä yhteistyön hyvästä sujumisesta.

Unipoli Sportin liikuntasihteeri Anna Hautamäki ja ohjaaja Mikko Haikonen opastivat liikuntavälineiden käytössä. Myös itsenäisesti pääsee alkuun, sillä joka telineessä on qr-koodi, jonka takaa löytyy ohjeita liikkeiden tekemiseen. Liikuntavälineet ovat Lappsetin tuotteita.

Lisää kuvia Facebookissa
 

Uutisen jättäjä: Sara Riihimäki
Asiasanat: palvelut ja yhteistyö, liikunta, ulkoareena, ulkoliikuntapuisto