Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

UNITY-projekti esitteli ihmisen ja robotin yhteistyötä koululaisille

TTY:n Unity-projekti esitteli ihmisen ja robotin yhteistyötä koululaisille Innokas-verkoston robottitapahtumassa Tampereen yliopistolla 22. helmikuuta.
Pohjois-Hervannan koulun robotiikkakerhon oppilaat olivat innokkaita rakentamaan Lego-linnaa yhdessä robotin kanssa.
Pohjois-Hervannan koulun robotiikkakerhon oppilaat olivat innokkaita rakentamaan Lego-linnaa yhdessä robotin kanssa.

Unityn ja Suomen robotiikkayhdistys RY:n rastilla koululaiset rakensivat Lego-linnaa yhdessä Universal Robotsin yhteistyörobotin (UR5) kanssa. Kevytrakenteisen UR5-yhteistyörobotin teho ja voima on rajoitettu yhteistyöhön sopivaksi - se esimerkiksi pysähtyy tunnistaessaan törmäyksen. Koululaiset olivat kiinnostuneita robotista ja innokkaita rakentamaan Legoilla robotin kanssa.

Innokas-verkosto järjesti robottitapahtuman yhdessä Tampereen yliopiston ja Tampereen kaupungin kanssa. Tilaisuudessa Tampereen ja lähikuntien ala- ja yläkoululaiset pääsivät tutustumaan ohjelmointiin ja robotiikkaan erilaisten demojen ja leikkimielisten kilpailujen avulla.

Unity-projekti on TTY:n kone- ja tuotantotekniikan ja signaalin käsittelyn laboratorioiden yhteisprojekti, jossa tutkitaan ja kehitetään luontevaa ihmisen ja robotin yhteistyötä yhdistämällä konenäön ja koneoppimisen uusimpia menetelmiä moderniin robotiikkaan. Hankkeen tuloksia käytetään innostamaan uusia sukupolvia älykkään ja vuorovaikutteisen robotiikan käyttäjiksi ja asiantuntijoiksi muun muassa järjestämällä demoja ja leikkejä erilaisissa koululaisille suunnatuissa tilaisuuksissa.

Uutisen jättäjä: Alireza Changizi
Uutisen päivittäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: opiskelu ja opetus, tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, ihmisen-robotin-yhteistyötä unity-projekti suomen-robotiikkayhdistys-ry