Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Tykypäivä TUTLabissa – henkilöstösihteerit näyttivät mallia

Tampereen teknillisen yliopiston Sähkötalossa sijaitseva yhteisöllinen verstas TUTLab on erinomainen paikka viettää tykypäivää. Yhdeksän TTY:n henkilöstösihteeriä näyttivät mallia ja valmistivat laserleikkurilla kauniita koruja ja pääsiäiskoristeita.
Laserleikkuri leikkasi noin kymmenessä minuutissa vanerilevyllisen kauniita sydämiä.
Laserleikkuri leikkasi noin kymmenessä minuutissa vanerilevyllisen kauniita sydämiä.

– Valmistimme laserleikkurilla pääsiäisaiheisen pupun ja koristeita, jotka sopivat kaulakoruksi tai korviksiksi. Pupu-mallin löysimme netistä, sydämen- ja ympyränmuotoiset mallit saimme TUTLabista, kertoo Elina Heikkilä.

– Oli hienoa ja mielenkiintoista, jopa hypnoottista katsoa, kun laserleikkuri poltti kuvioita, kerta toisensa jälkeen tarkasti ja aina tiettyä reittiä, Heikkilä jatkaa.

Ryhmälle tuli heti mieleen valtavasti ideoita, mitä muuta TUTLabissa voisi tehdä. Käynti oli henkilöstösihteereille ensimmäinen, mutta tuskin viimeinen.  

– Jos on tulossa häitä tai ristiäisiä, voisi täällä tehdä vähän erikoisemman kortin. Esimerkiksi valokuvasta voi polttaa kuvan pahville, ideoi Heikkilä kollegoineen.

Laserleikkauksen lisäksi sopivaa tekemistä tykypäivään on brodeeraus, jota Seija Mäyränpää uskaltautui kokeilemaan.

– Lisäksi voi esimerkiksi tehdä tarraleikkurilla tarroja tai tulostaa 3D-tulostimella pieniä esineitä, kertoo TUTLabin koordinaattori Sanna Kivimäki.

Yhdessä tekeminen TUTLabissa oli henkilöstösihteereistä mielenkiintoinen kokemus, ja he suosittelevat vastaavanlaisen tykypäivän pitämistä muillekin. TTY:n henkilökunnalta laskutetaan vain materiaalikulut, yrityksille palvelu on maksullista.

Maalis-huhtikuusta alkaen TUTLabin ovet ovat 1–2 päivänä kuussa avoinna kaikille. Silloin kuka tahansa voi tulla materiaalikustannuksia vastaan tekemään omia juttujaan TUTLabin laitteilla. TUTLabin laboratoriomestarit Taru Arvio ja Mika Kiirikki neuvovat alkuun ja auttavat laitteiden käytössä.

 

Mikä on TUTLab?

  • Tarjoaa opiskelijoiden, henkilökunnan, yritysten ja muiden kiinnostuneiden käyttöön 3D-tulostimia ja -skannereita, CNC-levyjyrsimiä, laserleikkureita, vinyylileikkurin, brodeerauskoneen, elektroniikkatyöpöytiä sekä käsityökaluja.
  • Opiskelijat voivat käyttää maksutta harjoitustöiden ja harrasteprojektien tekoon materiaalikuluja vastaan.
  • Henkilökunta voi hyödyntää opetuksessa ja tutkimuksessa sekä harrastuksissa.
  • Yritykset voivat käyttää tuotekehitykseen tai tykypäivän järjestämiseen. Yrityksille palvelut ovat maksullisia.


Lisätietoja: www.tut.fi/tutlab
Rajapinnan juttu TUTLabin avajaisista: TUTLab on ideanikkarin unelma

Uutisen jättäjä: Sara Riihimäki
Asiasanat: palvelut ja yhteistyö, työssä tty:llä, tietoa tty:stä, näkyvyys ja viestintä, tutlab, työhyvinvointi