Tutkimusuutiset - Tampereen teknillinen yliopisto

Aivokasvainten tutkijoiden yhdistys edistää alan tutkimusta

Aivokasvainten tehokas hoito vaatii muun muassa molekyylitason muutosten, kliinisten käytäntöjen ja aivokudoksen toiminnan asiantuntemusta. Aivokasvainten tutkijat perustivat yhdistyksen tiivistääkseen yhteistyötään.

Tutkijatohtori Kirsi Granberg on valittu Suomen aivokasvaintutkimuksen yhdistyksen puheenjohtajaksi. Granberg on filosofian tohtori ja työskentelee Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteisessä BioMediTech-insituutissa.

Granberg tutkii, mitkä kasvainsoluissa tapahtuvat muutokset johtavat aivokasvainten syntyyn tai pahanlaatuistumiseen. Erityisenä tutkimuskohteena ovat soluja pahanlaatuistavien FGFR-geenimuutosten ja niihin kohdistettujen hoitojen karakterisointi.

Suomen aivokasvaintutkimuksen yhdistyksen perustava kokous pidettiin Tampereen yliopistossa keskiviikkona 4. maaliskuuta 2015. Yhdistys pyrkii edistämään Suomen aivosyöpätutkimusta ja alan tutkijoiden verkostoitumista sekä lisäämään yleistä tietoisuutta aivokasvaimista, uusista aivokasvainhoitomahdollisuuksista ja aivokasvainten eteen tehtävästä tutkimuksesta.

–Tutkijoiden vuorovaikutus, tutkimuksen koordinoiminen ja tietämyksen jakaminen kansallisella tasolla tarjoavat mahdollisuuksia uusiin avauksiin ja tehokkaampaan tutkimukseen. Yhdistyksen tarkoituksena on parantaa mahdollisuuksia tähän järjestämällä tapaamisia ja tapahtumia, ylläpitämällä alan toimijarekisteriä sekä tiedottamisen kautta.

 

Uutisen jättäjä: Marjut Kemiläinen
Asiasanat: tiede ja tutkimus