Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Turussa alkaa jälleen konetekniikan diplomi-insinöörikoulutus

Syksyllä 2017 käynnistyy toista kertaa Turussa järjestettävä konetekniikan diplomi-insinöörin tutkintoon johtava koulutus. Haku koulutukseen on nyt käynnissä.

Turussa ja Lounais-Suomessa valmistava teknologiateollisuus ja erityisesti meriteollisuus ovat nyt nousussa, ja uusille osaajille on kysyntää. Tähän tarpeeseen vastaa Turussa järjestettävä Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) tutkintovaatimusten mukainen konetekniikan diplomi-insinöörikoulutus.

– Syksyllä alkavaa kaksivuotista maisteriohjelmaa kehitetäänkin nyt erityisesti meri- ja autoteollisuuden tarpeisiin, kertoo TTY:n opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala

Tavoitteena on, että koulutuksessa aloittaisi syksyllä 50 opiskelijaa. Viime vuonna vastaavassa koulutuksessa aloitti 28 opiskelijaa. 

Koulutukseen hakeutuvalla pitää olla suoritettuna alempi korkeakoulututkinto. Opinnot suoritetaan TTY:n tutkintovaatimusten mukaan, mutta lähiopetus on pääsääntöisesti Turussa. Yksittäisiä opintojaksoja tai niiden osia voidaan järjestää kaikissa koulutusyhteistyössä mukana olevissa oppilaitoksissa. Koulutukseen kuuluu myös harjoittelu ja opinnäytteiden teko yhteistyössä alueen yritysten kanssa.

Koulutukseen voi hakea 15.3.-5.4.2017 opintopolku.fi-palvelussa.

Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Tampereen teknillinen yliopisto, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu ja Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Lisätiedot:

Opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala, p. 040 591 8044, etunimi.sukunimi@tut.fi
Opintosuunnittelija Nina Ojala, p. 040 849 0859, etunimi.sukunimi@tut.fi

 

Korkeakoulujen yhteishaku 15.3.–5.4.2017

Lisätietoja opiskelusta ja hakemisesta TTY:lle: www.tut.fi/tuleopiskelemaan
Konetekniikan diplomi-insinöörikoulutus (Turku)
TTY:n hakukohteisiin haetaan Opintopolku.fi-palvelussa.

 

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: opiskelu ja opetus, palvelut ja yhteistyö, konetekniikka, diplomi-insinöörikoulutus, turku, haku