Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

TTY säilytti sijoituksensa Times Higher Education -yliopistovertailussa

Times Higher Education -yliopistovertailussa listataan tuhat maailman parasta yliopistoa. Tampereen teknillisen yliopiston sijoitus säilyi vasta julkaistussa vertailussa 600 parhaan joukossa.

Times Higher Education julkaisi vuosittaisen yliopistovertailunsa, jossa maailman yliopistot listataan 13 erilaisen indikaattorin perusteella. Listalle mahtuu tuhat parasta yliopistoa. Rankingin kärkikolmikko ovat Oxford, Cambridge ja California Institute of Technology.

TTY sijoittui vuoden 2016 tapaan listalla välille 501–600.

– Sijoitukseen vaikuttavista indikaattoreista kolme oli nousussa verrattuna kahteen edelliseen vuoteen: viittaukset, yritysyhteistyö sekä opetus, asiantuntija Laura Himanen TTY:n tutkimuksen kehittämispalveluista kertoo.

Pieni lasku edellisvuoteen verrattuna tuli kansainvälisyyttä mittavaan indikaattoriin.

– THE-listauksessa tutkimushenkilökuntaan ei ole laskettu mukaan tohtoriopiskelijoita, mikä laskee TTY:n suhdelukua. TTY:llä heistä on suuri osa kansainvälisiä, Himanen sanoo.

Paras suomalaisyliopisto oli Helsingin yliopiston sijalla 90. Sen ja TTY:n lisäksi listoilta löytyvät Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, Oulun yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Turun yliopisto, Jyväskylän yliopisto ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto.

– Tuhat yliopistoa on vain viisi prosenttia kaikista maailman yliopistoista. Olemme siis hyvässä joukossa, Himanen sanoo.

Tutustu Times Higher Education -yliopistovertailuun >> https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2018/world-ranking#survey-answer

Tietoa TTY:n sijoituksista eri yliopistovertailuissa >> http://www.tut.fi/fi/tietoa-yliopistosta/avainasiat/kansainvaliset-vertailut/index.htm

Uutisen jättäjä: Sanna Kähkönen
Asiasanat: tietoa tty:stä