Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

TTY:n henkilökunnan uusi Social Club starttasi hyvinvointiteemalla

Tampereen teknillinen yliopisto on hyvin kansainvälinen yliopisto, sillä sen opetus- ja tutkimushenkilöstöstä kolmannes eli noin 400 henkilöä on muita kuin Suomen kansalaisia. Juuri toimintansa aloittanut Social Club starttasi hyvinvointiteemalla ja kippisti vitamiineilla alkavaan syksyyn.
Ensimmäisen Social Clubin tapaamispaikkana oli kielikeskuksen tupakeittiö TTY:n Päärakennuksessa.
Ensimmäisen Social Clubin tapaamispaikkana oli kielikeskuksen tupakeittiö TTY:n Päärakennuksessa.

Social Clubin ensimmäinen kokoontumiskerta keskiviikkona 4.10. kokosi yhteen noin 50 osallistujaa. Social Clubin tarkoituksena on yhdistää TTY:n henkilöstöä ja tutustuttaa eri yksiköissä toimivia ihmisiä toisiinsa, tarjota tietoa kulttuureista sekä keskustella ajankohtaisista asioista vaihtelevin teemoin. Social Club tarjoaa myös suomalaisille työntekijöille mahdollisuuden kotikansainvälistymiseen.

– Omaan tutkimusryhmään tai yksikköön on usein helppo tutustua, mutta Social Clubin kautta on mahdollisuus löytää uusia yhteyksiä myös laajemmin. Erityisesti uudet ulkomailta saapuvat työntekijät halutaan toivottaa tervetulleiksi TTY:lle Social Clubin kautta, kertoo kansainvälisten asioiden koordinaattori Laura Penttinen.

Social Clubin ensimmäisessä tapaamisessa työterveyspsykologi Eeva Reiman piti luennon kuukauden teemasta, joka oli tällä kertaa valo, hyvinvointi ja neljä vuodenaikaa. TTY:n kansainväliset HR-palvelut järjestää Social Club -tilaisuuksia noin kerran kuukaudessa.

Social Clubin tarkoituksena on tukea yhteisöllisyyttä ja tarjota henkilöstölle tilaisuuden jakaa ajatuksia ja ideoita.


Ensimmäisen tapaamiskerran kunniaksi osallistujille tarjoiltiin alkujuomaksi porkkana-inkiväärimehua. Maisteltavana oli vuodenaikaan sopivasti myös punajuurikakkua.


Koonti hyvistä vinkeistä liittyen vuodenaikojen vaihteluun ja hyvinvointiin on tehty työterveyspsykologi Eeva Reimanin luennon pohjalta.

Uutisen jättäjä: Sara Riihimäki
Asiasanat: palvelut ja yhteistyö, työssä tty:llä, social club