Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

TTY:n hallitus päätti Tampereen korkeakoulusäätiön siirtymäkauden hallituksen nimittämisestä

TTY-säätiön hallitus päätti 18.12. nimittää Tampereen korkeakoulusäätiön nykyisen hallituksen uuden Tampereen yliopiston siirtymäkauden hallitukseksi. Uusi yliopisto muodostuu, kun TTY ja Tampereen yliopisto yhdistyvät uudeksi Tampereen yliopisto -nimiseksi säätiöyliopistoksi 1.1.2019.

Eduskunta hyväksyi 12.12. Tampereen uuteen korkeakouluyhteisöön liittyvät lakiesitykset. Lakikokonaisuuteen kuuluu voimaanpanolaki, jonka mukaan Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston hallitukset valitsevat uuden yliopiston siirtymäkauden hallituksen siten, että se voi aloittaa toimintansa viimeistään 1.1.2018.

Yliopistot päättivät uuden yliopiston hallituksen nimityskomiteasta huhtikuussa, ja nyt toimiva Tampereen korkeakoulusäätiön hallitus on nimityskomitean harkinnan tulos. Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston hallitukset päättivät säätiön hallituksen kokoonpanosta 20.6. Nimityskomitea on 13.12 ehdottanut siirtymäkauden hallitukseksi samaa kokoonpanoa.

TTY-säätiön hallitus päätti maanantaina 18.12. nimetä nimitystoimikunnan ehdotuksen mukaisesti siirtymäkauden hallituksen jäseniksi (ajalle 1.1.2018 – 31.12.2018) seuraavat henkilöt: Marja Makarow, puheenjohtaja, J.T. Bergqvist, varapuheenjohtaja, Linda Soikkeli, Liisa Husu, Pekka Puustinen, Lauri Lyly ja Risto Nieminen.

TTY-säätiön hallituksen päätöksen mukaan siirtymäkauden hallituksen toiminnassa on huomioitava jatkuvuus ja erittäin tiukka aikataulu uuden yliopiston valmistelussa. Uuden yliopiston valmistelun jatkuvuus on opiskelijoiden ja koko yliopistoyhteisön edun mukaista, koska viivästykset vaarantaisivat uuden yliopiston monialaisen koulutuksen käynnistämisen.

Uutisen jättäjä: Katja Ayres
Asiasanat: palvelut ja yhteistyö, ohjeet ja päätökset