Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Terveysteknologian laaja kattaus esillä Tekniikan päivillä

Miten ihminen voi itse optimoida terveyttään? Minkälaisia mullistuksia geeniteknologia ja big data tuovat terveysalalle? Entäpä mitkä ovat hurjimmat alan innovaatiot lähitulevaisuudessa?
Tekniikan päivät 11.11. Tampere-talossa
Tekniikan päivät 11.11. Tampere-talossa

Näihin ja moniin muihin terveysteknologian aiheisiin voi tutustua Tekniikan Päivät Terveydeksi! -tapahtumassa neljällä paikkakunnalla tänä syksynä. Kaikille avoin, maksuton tapahtumasarja käynnistyy Espoosta 29.9. Turussa Tekniikan Päivät on 2.- 4.11., Tampereella 10.- 11.11. ja Oulussa 24.- 25.11.

Tekniikan Päivillä terveysteknologian asiantuntijat kertovat tieteen ja tutkimuksen viimeisimmistä saavutuksista ja valottavat tulevaisuutta: mitä meillä on odotettavissa seuraavien vuosikymmenien kuluessa. Aihealueet on jaettu kolmeen teemaan: biohakkerointi, räätälöity terveys ja terveys 2030.

Terveysteknologian mahdollisuuksia pääsee Tekniikan Päivillä kokeilemaan käytännössä Terveystorilla, jossa on esillä sekä tutkimustietoa että alan yrityksiä. Tekniikan Päivillä järjestetään myös koululaisille suunnattuja toiminnallisia työpajoja.

Tekniikan päivät Tampereella 10.–11.11.

Tampereen Tekniikan Päivät käynnistyy 10.11. yrityksille suunnatulla Tekniikan foorumilla, jossa on puhujana muun muassa IBM Watsonin Team Lead Antti Heino. Yleisöpäivä on 11.11. Tampere-talossa, jossa biohakkeri Teemu Arina kertoo, miten omaa suorituskykyään voi seurata ja parantaa teknologian avulla. VTT:n tutkija Lauri Reuter esittelee Global Impact Challenge Finlandin tänä vuonna voittaneen taikapadan, joka voi tulevaisuudessa mullistaa maailman ruokatuotannon. Professori Leena Ukkonen Tampereen teknillisestä yliopistosta kertoo, miten ajatuksen voimalla toimiva, langaton aivokäyttöliittymä voi tulevaisuudessa parantaa vaikeasti vammautuneiden ihmisten elämänlaatua.

Tekniikan Päivät Terveydeksi! on maksuton, kaikille avoin tiedetapahtuma. Sen järjestää Tekniikan Akatemia TAF yhteistyössä Aalto-yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston, Tampereen yliopiston, Turun yliopiston, Turku AMK:n, Oulun yliopiston, OAMK:n ja Åbo Akademin kanssa.

www.tekniikanpaivat.fi

Lisätietoja:

Tekniikan Akatemia TAF

Projektipäällikkö Nawras Odda

nawras.odda@taf.fi

050 414 7298

 

Uutisen jättäjä: Minna Puntila
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, työssä tty:llä, näkyvyys ja viestintä, tekniikan päivät, terveysteknologia, tekniikan akatemia