Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Teemu Laine ja Petri Suomala keynote-puhujina palveluiden kannattavuusvaikutuksista

Teemu Laine ja Petri Suomala keynote-puhujina palvellullistumisen liiketoimintavaikutuksia käsittelevässä EIASM:n seminaarissa Pisassa.

Teemu Laine ja Petri Suomala ovat järjestämässä workshopia Pisassa koskien teollisuuden palveluliiketoiminnan kannattavuuden johtamista ja ohjaamista. Workshop järjestetään 29. - 30.6.2017 yhteistyössä Scuola Superiore Sant’Annan, EIASM:n (European Institute for Advanced Studies in Management) ja JMG-lehden (Journal of Management and Governance) kanssa.

Teollisuusyritysten palveluliiketoiminnan kehittäminen ei ole uusi ilmiö. Tällä hetkellä tutkimuksessa ja käytännön kehittämisessä keskitytään siihen, miten palveluliiketoiminnan potentiaali kääntyy kannattavuudeksi sekä toimittaja- että asiakasyritysten kannalta. TTY:llä Cost Management Centerissä (CMC) tehty tutkimus on keskittynyt palveluliiketoiminnan osalta avaamaan kannattavuuden reunaehtoja ja tukemaan niitä konkreettisia kehitysprojekteja, joilla suomalaiset koneenrakennusyritykset ovat uusia palveluitaan edistäneet. CMC:n viimeisimmät julkaisut tällä alueella ovat syntyneet osana DIMECC:S4FLEET-ohjelmaa.

”Analysoimalla esimerkiksi asiakkaiden laitekannan liiketoimintapotentiaalia ja siihen liittyvää dynamiikkaa, saamme käännettyä kannattavuuden kielelle keskustelut uusista palvelukokonaisuuksista ja proaktiivisen huollon kustannussäästöistä. Meillä on ollut onni päästä tekemään työtä johtavien yritysten kanssa tällä alueella”, toteaa Teemu Laine CMC:ltä.

Scuola Superiore Sant’Annan tutkijat ovat CMC:n tutkijoiden ohessa eturintamassa kehittämässä palveluliiketoiminnan kannattavuuden johtamista. Tästäkin syystä yhteistyö workshopin muodossa on hedelmällistä. Keynote-puheenvuorojen ohella workshopissa esitellään n. 15 tuoretta tutkimusta tältä alueelta.

”Sant’Anna Italian kärkiyliopistona on mielekäs yhteistyökumppani. Meitä yhdistää tiivis yhteistyö alueen elinvoimaisen teollisuuden kanssa”, toteaa Petri Suomala.

Workshopin parhaista artikkeleista kootaan erikoisnumero JMG-lehteen julkaistavaksi vuoden 2018 aikana.

Lisätietoja:

Teemu Laine, Associate Professor

Petri Suomala, Vice President

Cost Management Center

Workshop

Uutisen jättäjä: Teemu Laine
Uutisen päivittäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, kannattavuuden johtaminen; palvelullistuminen