Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Tampereen teknillisen yliopiston hakijamäärä kasvoi 18 prosenttia

Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) diplomi-insinöörin ja arkkitehtuurin hakukohteisiin hakeneiden määrä nousi korkeakoulujen kevään yhteishaussa 18 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Suosituimmat hakukohteet olivat tuotantotalous, arkkitehtuuri ja tietotekniikka.

TTY:n diplomi-insinöörin ja arkkitehtuurin hakukohteisiin haki kevään korkeakoulujen yhteishaussa yhteensä 4180 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita oli 2026. Edellisvuoteen verrattuna kaikkien hakijoiden määrä kasvoi 18 prosenttia ja ensisijaisten hakijoiden määrä 17 prosenttia.

Diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnassa (DIA) eniten ensisijaisia hakijoita TTY:lle oli tuotantotalouden (248), arkkitehtuurin (245) ja tietotekniikan (170) hakukohteisiin. Hakijamäärissä ovat mukana sekä kandidaatinohjelmiin että tekniikan ja arkkitehtuurin maisteriohjelmiin hakeneet. Yhteishaun hakuaikana erillishaussa TTY:lle haettiin myös Turun konetekniikan maisteriohjelmaan sekä englanninkieliseen kandidaatinohjelmaan.  

─ Olemme erittäin iloisia, että TTY:n koulutustarjonta kiinnosti hakijoita. Uskomme, että tämä selittyy muun muassa koulutuksemme hyvällä maineella ja sillä, että TTY:ltä valmistuneet työllistyvät erittäin hyvin. TTY on myös tehnyt pitkäjänteistä työtä oppimisympäristöjen ja pedagogiikan kehittämisessä, sanoo koulutuksen vararehtori Petri Suomala.

Valtakunnallisesti tarkasteltuna diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen suosio kasvoi kokonaisuudessaan.

─ Tekniikan ala on ajankohtainen ja kiinnostava. On hienoa, että sen vetovoima on kasvanut näin merkittävästi Tampereella, mutta myös muissa yliopistoissa, toteaa rehtori Mika Hannula.

─ Me Tampereella etenemme parhaillaan hyvää vauhtia kohti uutta, monialaista tamperelaista yliopistokonsernia. Vetovoimaisesta tekniikan yliopistokoulutuksesta hyötyvät lopulta kaikki Tampere3-hankkeessa mukana olevat korkeakoulut, Hannula jatkaa.

Myös maisteriohjelmien hakijamäärät kasvoivat

Kevään yhteishaussa TTY:ssä oli tarjolla 14 tekniikan ja arkkitehtuurin maisteriohjelmaa. Maisteriohjelmien hakijamäärät kasvoivat 14 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Eniten ensisijaisia hakijoita oli TTY:n Porin johtamisen ja tietotekniikan maisteriohjelmaan, joka keräsi 151 ensisijaista hakijaa. Maisteriohjelmista suosittu opiskeluala oli myös konetekniikka, jota opetetaan sekä Tampereella että Turussa. Turun konetekniikan DI-koulutukseen haki 93 ja Tampereen 62 ensisijaista hakijaa.

Valinnan tuloksia jo toukokuussa

Osa diplomi-insinöörikoulutukseen hakeneista valitaan perinteisesti suoraan alkupisteiden perusteella ja he saavat tiedon valinnasta ennen valintakokeita. Loput DI-hakukohteisiin hakijoista osallistuvat valintakokeisiin. Valintakokeet järjestetään 30.─31.5.

Arkkitehtikoulutukseen hakeneista ennakkotehtävän perusteella jatkoon päässeet etenevät valintaprosessissa, joka huipentuu suunnittelu- ja piirustuskokeisiin. Kokeet järjestetään 5.─8.6.2017.

Maisteriohjelmien valintapäätökset pyritään tekemään jo toukokuun loppupuolella. Suurimpaan osaan maisterihaun hakukohteita opiskelijat valitaan suoraan aikaisemman opintomenestyksen perusteella ilman valintakokeita. Turun konetekniikan diplomi-insinöörikoulutuksen valintakoe järjestetään maanantaina 29.5.2017.

Kaikki yhteishaun valintojen tulokset julkistetaan viimeistään 30.6.2017. 

TTY:n opiskelualoilla on tarjolla yhteensä 1018 opiskelupaikkaa. Osa paikoista on varattu ensimmäistä kertaa hakeville.

Lisätietoja:

Rehtori Mika Hannula, etunimi.sukunimi@tut.fi, p. 0400 331 838
Vararehtori Petri Suomala, etunimi.sukunimi@tut.fi, p. 040 591 8044
Hakijapalveluiden esimies Kaisa Keskitalo, etunimi.sukunimi@tut.fi, p. 040 754 5951

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: opiskelu ja opetus, yhteishaku, hakijamäärä, koulutus