Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Tampereen teknilliseen yliopistoon yli 1 300 uutta opiskelijaa

Vuoden 2017 opiskelijavalinnat on tehty. Tampereen teknillisen yliopiston syksyllä alkaviin opintoihin hyväksyttiin yli 1 300 uutta opiskelijaa.
Opiskelijavalinnan tulokset ovat nähtävissä Oma opintopolku -palvelussa.
Opiskelijavalinnan tulokset ovat nähtävissä Oma opintopolku -palvelussa.

Kevään korkeakoulujen yhteishaussa TTY:n diplomi-insinöörin ja arkkitehtuurin hakukohteisiin haki yhteensä 4 180 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 2 026. Edellisvuoteen verrattuna kaikkien hakijoiden määrä kasvoi 18 prosenttia.

Diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen (DIA) yhteisvalinnan hakukohteisiin hyväksyttiin yhteensä 808 opiskelijaa. Suosituimmat hakukohteet olivat tuotantotalous, arkkitehtuuri ja tietotekniikka, joihin tuli eniten ensisijaisia hakemuksia. Opiskelemaan on vielä mahdollista tulla hyväksytyksi myös varasijoilta.

Valtakunnallisen DIA-yhteisvalinnan hakukohteiden lisäksi TTY:lle pystyi hakemaan syksyllä alkaviin maisteriohjelmiin. Tekniikan maisteriohjelmiin Tampereelle ja Poriin hyväksyttiin yhteensä 223 opiskelijaa ja Turun konetekniikan ohjelmaan 32 opiskelijaa.

Lisäksi jo aikaisemmin keväällä englanninkielisiin maisteriohjelmiin sekä englanninkieliseen kandidaatin tutkinto-ohjelmaan hakeneista yhteensä 224 sai opiskelupaikan.

TTY:n tutkinto-ohjelmiin voi päästä opiskelemaan myös avoimen yliopiston opintojen tai tiedekilpailumenestyksen perusteella. Tänä syksynä TTY:llä opintonsa aloittaa 14 avoimen väyliltä valittua opiskelijaa. MAOL:in valtakunnallisen tiedekilpailumenestyksen perusteella opiskelupaikan TTY:ltä varmisti viisi opiskelijaa.

Koulutuksesta vastaavan vararehtorin Petri Suomalan mukaan tulevat diplomi-insinöörit ja arkkitehdit aloittavat opintonsa alalla, jonka tulevaisuuden näkymät ovat erinomaiset.

- Tekniikan osaajien työllisyysnäkymät ovat erittäin myönteiset ja Tampereella hankittu korkeatasoinen diplomi-insinöörin ja arkkitehdin koulutus on vankka pohja tehdä merkityksellistä työtä yhteiskunnan eri osa-alueilla. Tampere3 merkitsee ainutlaatuista mahdollisuutta joustaviin opintopolkuihin ja ajankohtaisiin osaamisyhdistelmiin, joilla muokataan yhteiskuntaa ja työelämää.

Opiskelijavalinnan tulokset ovat nähtävissä Oma opintopolku -palvelussa. Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 14.7.2017 kello 15.00.

Varasijoilta valinta DIA-yhteisvalinnan hakukohteisiin päättyy 14.8.2017 kello 15.00

Uusien opiskelijoiden opinnot alkavat orientaatioviikolla maanantaina 21.8.2017

Tampereen teknillisen yliopiston lukuvuoden 2017 - 2018 avajaisia vietetään maanantaina 4.9.2017.

Lisätietoja:

Koulutuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala, p. 040 591 8044, petri.suomala@tut.fi

Hakijapalveluiden tiimin esimies Kaisa Keskitalo, p. 040 754 5951, kaisa.keskitalo@tut.fi

Opintopolku

Opiskelijavalinnan tulokset

Opiskelupaikan vastaanotto ja uuden opiskelijan muistilista

Lue myös: Avoimen yliopiston väylältä tutkinto-opiskelijaksi

 

Korjaus: Maisteriohjelmiin hyväksyttyjen määrä päivitetty 30.6 vastaamaan yhteishaun lopullista tulosta.

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: opiskelu ja opetus, haku, opiskelijavalinnat, dia, diplomi-insinööri, arkkitehti