Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Tampereen Rakentajakilta – 50 vuotta historiaa rakentamassa

Tampereen teknillisen yliopiston raksateekkareiden yhteisö Tampereen Rakentajakilta on viettänyt tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan monin tavoin. Vuosi huipentui 28.10. pidettyyn pääjuhlaan ja historiikin julkistamiseen.

Tampereen Rakentajakilta TARAKI perustettiin syksyllä 1967 yhdistämään rakennusosaston opiskelijoita sekä herättämään ja ylläpitämään harrastusta ammatillisiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Vuosien varrella killan toiminta on laajentunut ja monipuolistunut ja tänä päivänä sen näkyvimpiä toimintamuotoja ovat erilaiset opiskelijatapahtumat, ekskursiot sekä yhteistyöprojektit alan yritysten kanssa. Kiltatoiminta sinällään toimii hyvänä valmentajana lukuisiin työelämän tarpeisiin.

Myös alan yrityksille TARAKI on oiva yhteistyökumppani. Hyvänä esimerkkinä tästä on vuosittain tammikuussa järjestettävä Rakennusalan yritystapahtuma -- rekrytapahtuma, jossa alan yritykset ja opiskelijat kohtaavat toisensa opinnäytetöiden, harjoittelupaikkojen ja työpaikkojen merkeissä.

Nyt järjestettyihin vuosijuhliin osallistui runsaat 400 TARAKIlaista. Sekä nykyisiä opiskelijoita että alumneja, joista vanhimmat olivat aloittaneet opintonsa 60-luvun lopulla. Juhlassa oli aistittavissa erinomainen yhteishenki eri ikäpolvien kesken ja se on vahvuus, josta varmasti hyötyvät niin nykyteekkarit, kuin kokeneemmatkin polvet.

Hienoa satasivuista TARAKI:n historiikkia saattaa olla vielä joitakin kappaleita jäljellä. Lisätiedot: Ella Lahtinen ella.lahtinen(at)student.tut.fi

Lisätietoa yritysyhteistyöstä TARAKI:n kanssa: yritysyhteistyövastaava Jarkko Rissanen, jarkko.rissanen(at)student.tut.fi.

Suosittelen lämpimästi.

Jukka Pekkanen

Uutisen jättäjä: Elina Soininen
Uutisen päivittäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: opiskelu ja opetus, tiede ja tutkimus, työssä tty:llä, näkyvyys ja viestintä, teekkarielämää, taraki, momentti, rakennustekniikka