Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Tampere3 mukana terveydenhuollon robotiikkahankkeessa - teknologiaa käyttäjien ehdoilla

ROSE-hankkeessa tutkitaan kuinka teknologia ja erityisesti robotiikka voivat auttaa ja tukea yksin- ja palvelutalossa asuvia senioreita. Ongelmaa lähestytään monitieteisesti ja tällä kertaa teknologiankehitys on asiakkaiden ja käyttäjien määrittelemää.
Etäläsnäolo mahdollistaa luonnollisemman yhteydenpidon.
Etäläsnäolo mahdollistaa luonnollisemman yhteydenpidon.

ROSE-hanke yhdistää monipuolisesti Tampere3-korkeakoulujen osaamista: teknologia, sosiologia ja filosofia. Hankkeessa lähestytään monesta suunnasta seniorien arjen parantamista. Minkälainen teknologia on hyväksyttävää? Mitä voidaan ratkaista teknologian avulla? Kuinka voidaan tehdä eettistä robotiikkaa? Milloin robotti voi korvata ihmisen ja milloin ei?

Hankkeen esittelyvideolla tuloksia ja tavoitteita kommentoivat Tehyn toimialajohtaja Kirsi Sillanpää, Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas ja hankkeen koordinaattori professori Ville Kyrki Aalto-yliopistosta. Hankkeessa ovat lisäksi mukana VTT, Laurea ammattikorkeakoulu ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto. Hanke on Suomen Akatemian rahoittama strateginen tutkimushanke.

Hankkeen esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=81ORHh2f-Dk

Lisätietoja: hankkeen www-sivut: http://roseproject.aalto.fi

Uutisen jättäjä: Joni Kämäräinen
Uutisen päivittäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, näkyvyys ja viestintä, tampere3, filosofia, sosiologia, signaalinkäsittely, robotiikka, terveydenhoito