Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

SuomiAreenalla keskustellaan vesihuoltopalveluista

TTY:n vesihuoltopalveluiden tutkimusryhmä on mukana järjestämässä Porin SuomiAreenalla 11.7. paneelikeskustelua vesihuoltopalveluista teemalla Puhdas vesi – elämäsi henkivakuutus.

Vesilaitosyhdistys, TTY:n vesihuoltopalveluiden tutkimusryhmä CADWES ja Vesiparlamentti järjestävät Porin SuomiAreenalla 11.7. keskustelutilaisuuden vesihuoltopalveluista, niiden yhteiskunnallisesta merkityksestä, vaikutuksista ihmisten arkeen, asiakaskokemuksista sekä tulevaisuuden haasteista ja näkymistä.

Tilaisuuden keskustelijoina ovat kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (SDP), filosofian maisteri ja vapaa toimittaja Kaj Kunnas, kansanedustaja Antti Rantakangas (kesk.), filosofian tohtori Pekka Sauri ja kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (Kok.). Tilaisuuden juontaa toimitusjohtaja Juha Salmi Image Builder Oy:stä. Tilaisuuden aluksi esitetään lyhyt ”hanavesiooppera”.

Vesihuolto on vedenhankintaa ja -jakelua sekä jätevesien viemäröintiä ja puhdistusta. Se on tärkeä osa sinistä biotaloutta, joka on lähivuosien isoja teemoja. Vesi- ja ympäristöosaamisesta on kaavailtu uutta Suomen kansainvälistymisen ja viennin veturia.

– Suomessa on loistavat vesivarat, esimerkiksi lähes juotavan hyvät järvet, ja vesiensuojelumme on maailmanluokkaa. Toimivat vesihuoltopalvelut tarkoittavat sujuvaa arkea, dosentti Tapio Katko TTY:n vesihuoltopalveluiden tutkimusryhmä CADWESista sanoo.

Vesihuoltopalvelut ovat kansainvälisesti katsottuna Suomessa hyvin edullisia, alle yksi prosentti kotitalouksien menoista. Silti niiden hintaa usein harmitellaan. Vesihuolto ylittää uutiskynnyksen yleensä vain, kun jokin menee pieleen tai kun maksut nousevat.

– Järjestetty vesihuolto on muuttanut ihmisten arkea käsittämättömän paljon paremmaksi itsenäisyytemme sadan vuoden aikana. Vesihuoltoa pidetään kuitenkin usein itsestään selvyytenä, vaikka hyvät vesihuoltopalvelut vaativat työtä ja huippuosaamista. Olisiko jo aika nostaa vesihuolto sille kuuluvaan arvostukseen? Katko kysyy.

Puhdas vesi - elämäsi henkivakuutus -tilaisuus
Aika:
tiistai 11.7.2017 klo 13.30–14.45
Paikka: Kaupungintalon piha, Hallituskatu 12, Pori
Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @suomenvesi #vesihuolto, #suomiareena
SuomiAreenan koko ohjelma >>

Uutisen jättäjä: Sanna Kähkönen
Asiasanat: palvelut ja yhteistyö, suomiareena