Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Rehtorin joulutervehdys

Tapahtumarikkaan vuoden 2017 kohokohtia ovat olleet tutkimuksen kansainvälisen arvioinnin myönteinen ja rohkaiseva palaute, tekniikan alan paras hakijamäärän kasvu, hyvä tulos varainhankintakampanjasta sekä Tampere3-hankkeen eteneminen.

Tampere3-hanke on edennyt vuonna 2017 ripeästi. Niin tutkimuksen, koulutuksen kuin tukipalvelujenkin valmistelua on viety määrätietoisesti eteenpäin. Lainsäädäntötyön valmistuminen joulukuussa varmisti, että uuden säätiöyliopiston ja ammattikorkeakoulun muodostama tamperelainen korkeakouluyhteisö voi aloittaa vuoden 2019 alussa.

TTY:n tutkimustoiminta sai erinomaista palautetta kesällä toteutetussa toisessa tutkimuksen kansainvälisessä arvioinnissa. Yliopiston huipuksi arvioinnissa nousi fotoniikan tutkimus ja tulevaisuuden suurimmaksi lupaukseksi biologisen tiedon analyysi. Arviointipaneelin jäsenet olivat yleisesti ottaen vaikuttuneita TTY:n tutkimuksesta, tutkijoista ja tutkimusinfrastruktuurista. Kehitettävää löytyi muun muassa kansainvälisten kumppanuuksien rakentamisesta, mihin olemme jo aktiivisesti tarttuneetkin.

Tamperelaisen tekniikan koulutuksen tulevaisuudelle hyvän perustan antaa tarjoamamme koulutuksen hyvä maine, mistä on osoituksena TTY:n hakijamäärän kasvu. Viime keväänä ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi edellisestä vuodesta lähes 23%, mikä oli korkein luku kaiken kaikkiaankin hyvässä nosteessa olleella tekniikan alalla.

Myös kesällä päättyneen varainhankintakierroksen hyvä tulos kertoo tamperelaisen tekniikan osaamisen arvostuksesta. TTY:n keräämä 6,3 miljoonan euron lahjoituspotti ja lähes 7,4 miljoonan euron suuruinen valtion vastinraha varmistavat, että tekniikan tutkimusta ja koulutusta voidaan jatkossakin kehittää rohkeasti ja yhteiskuntaa parhaiten hyödyttävällä tavalla.

Kiitän henkilöstöä ja opiskelijoita sekä yhteistyökumppaneita vuodesta 2017, ja toivotan rauhallista joulun aikaa sekä onnea ja menestystä alkavalle uudelle vuodelle!

Mika Hannula
rehtori

 

Uutisen jättäjä: Katja Ayres
Asiasanat: opiskelu ja opetus, palvelut ja yhteistyö, työssä tty:llä