Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Professori Petri Vuoristolle alansa korkein kansainvälinen tunnustus

Professori Petri Vuoristo vastaanotti American Society of Materials Internationalin Thermal Spray Hall of Fame -tunnustuksen kesäkuussa Saksan Düsseldorfissa.
ASM TSS:n vice president André McDonald luovutti Hall of Fame -palkinnon professori Petri Vuoristolle kesäkuussa Düsseldorfissa ITSC 2017 -konferenssin yhteydessä.
ASM TSS:n vice president André McDonald luovutti Hall of Fame -palkinnon professori Petri Vuoristolle kesäkuussa Düsseldorfissa ITSC 2017 -konferenssin yhteydessä.

Nimitys on tunnustus huomattavista ansioista materiaalitieteen ja -tekniikan edistämisestä, erityisesti termisen ruiskutuspinnoitustekniikan alalla. Sitä pidetään alansa korkeimpana ja arvostetuimpana huomionosoituksena maailmanlaajuisesti.

– Nimitys on suuri henkilökohtainen kunnia ja samalla tunnustus Suomen termisen ruiskutuspinnoituksen osaamiselle ja korkealle tasolle, Vuoristo sanoo.

Vuoristo on ensimmäinen pohjoismaalainen, joka on saanut Thermal Spray Hall of Fame -tunnustuksen.

Palkitsemisseremonia järjestettiin kesäkuussa Düsseldorfissa Saksassa ITSC 2017 -konferenssin yhteydessä. Vuoriston ohella Hall of Fameen nimitettiin myös professori Robert Vassen Saksasta.

Professori Vuoriston tutkimuskohteena ovat muun muassa terminen ruiskutuspinnoitus, moderni laserpinnoitus ja ohutpinnoitteet. Tutkimus keskittyy erilaisten pinnoitteiden prosessointiin sekä mikro- ja makrorakenteiden erilaisten teknisten ominaisuuksien ja käyttöominaisuuksien välisten riippuvuussuhteiden ymmärtämiseen ja hallintaan. Tutkimusta tehdään kiinteässä yhteistyössä tutkimuslaitosten ja teollisuuden kanssa. TTY:n ja VTT:n yhteistä termisen ruiskutuksen tutkimus- tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tehdään Thermal Spray Center Finland (TSCF) -yhteistyön puitteissa.

– Nimitys kannustaa jatkamaan mielenkiintoista ja merkityksellistä tutkimustyötä pinnoitustekniikan alalla. Meillä on loistava tutkimusryhmä, tutkimusympäristö sekä kotimaiset ja kansainväliset tutkimuslaitos- ja teollisuuspartnerit.

Surface Engineering Days kokoaa yhteen materiaalitekniikan kovimmat tekijät

Parhaillaan TTY:ssä valmistellaan innostuneesti Surface Engineering Days -tapahtumaa. Tampereella 31.10.–2.11.2017 järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen alan merkittävimmät toimijat niin yrityksistä kuin tutkimuslaitoksista eri puolilta maailmaa.  

Tilaisuudessa käydään läpi pinnoitustekniikan, erityisesti termisen ruiskutuspinnoituksen, uusimpia kehityssuuntia aina korkeakineettisistä pinnoitusteknologioista (HVAF, HVOF, cold spray) pinnoitemateriaaleihin ja pinnoitteiden ominaisuuksiin. Merkittävä aihealue on pinnoitteiden uudet teolliset sovellusmahdollisuudet.

Kolmepäiväinen tapahtuma järjestetään TTY:llä ja Vapriikissa, ja sinne odotetaan saapuvan noin 80–100 osallistujaa.  Ilmoittautuminen on nyt käynnissä.

Lisätietoja:

Professori Petri Vuoristo, puh. 040 849 0044, etunimi.sukunimi@tut.fi

http://www.asmfinland.fi/
www.asminternational.org
www.tut.fi/sed

 

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, materiaalioppi, materiaalitekniikka, palkinto