Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Ponsse ja Epec perustavat tuotekehitysyksikön TTY:n kampukselle

Yritysten tavoitteena on varmistaa ohjelmisto- ja automaatioalan huippuosaajien saatavuus myös tulevaisuudessa. Rekry- ja infotapahtuma Kampusareenassa perjantaina 3.11. kello 9-13.
Kuvassa Ponssen tuotekehitysjohtaja Juha Inberg ja Epec Oy:n toimitusjohtaja Teemu Raitis. Kuva: Ponsse
Kuvassa Ponssen tuotekehitysjohtaja Juha Inberg ja Epec Oy:n toimitusjohtaja Teemu Raitis. Kuva: Ponsse

Teknologian nopean kehityksen myötä ohjelmistojen merkitys metsäkoneissa lisääntyy vauhdilla ja osaavan työvoiman merkitys kasvaa entisestään. Ponsse ja Epec haluavat varmistaa kilpailukykynsä ja työvoiman saatavuuden laajentamalla toimintoja sinne, missä on saatavana ammattitaitoista työvoimaa ja missä järjestetään ohjelmisto- ja automaatioalan koulutusta.

Yritykset perustavat nyt uuden tuotekehitysyksikön Tampereen teknillisen yliopiston kampukselle. Uusi tuotekehitysyksikkö aloittaa toimintansa kampuksen keskellä, Kampusareenassa marraskuussa. Yksikön henkilöstömääräksi arvioidaan noin 20 henkilöä ensi vuoden loppuun mennessä.

- Tampereen yksiköllä pyrimme varmistamaan osaavan työvoiman saannin myös tulevaisuudessa, Ponsse Oyj:n tuotekehitys- ja teknologiajohtaja Juha Inberg kertoo.

Tampereelle tullaan rekrytoimaan suunnittelijoita myös Ponssen tytäryhtiön Epec Oy:n tarpeisiin. Epec hakee voimakkaasti kasvua älykkäiden ohjausjärjestelmäratkaisujen toimittajana.

Toimitusjohtaja Teemu Raittiin mukaan Tampereen sijainti mahdollistaa yhtiölle myös entistä läheisemmän yhteistyön Etelä-Suomen asiakkaiden kanssa. Epecin tuotekehityksen painopiste säilyy yhtiön pääpaikalla Seinäjoella.

Yhteistyötä tutkimuksessa ja opetuksessa

Yhteistyötä TTY:n, Ponssen ja Epecin välillä on tehty jo pitkään. Esimerkiksi hydrauliikan alalla TTY on merkittävin tutkimus- ja opetusyliopisto Suomessa ja merkittävä myös maailman laajuisesti.

- Tällä hetkellä teemme yhteistyötä Ponssen kanssa muun muassa Tekes-projektissa HHybrid (Hydraulic hybrid), joka on yksi Tekes Challenge Finland -ohjelmaan kuuluvista projekteista, kertoo automaation ja hydrauliikan professori Kalevi Huhtala.

Suuressa roolissa on myös TTY:n kampuksella sijaitseva työkoneiden testausalue, jossa voidaan testata muun muassa autonomisia koneita. Yhtenä laitteena on käytössä Ponssen Forwarder. Kummankin yrityksen kanssa tehdään yhteistyötä myös väitöskirjatutkimuksen saralla.

Rekry- ja infotapahtuma Kampusareenalla 3.11.

Ponsse ja Epec hakevat ohjelmisto- ja automaatioalan osaajia uuteen yksikköön ja järjestävät rekry- ja infotapahtuman Kampusareenalla perjantaina 3.11. kello 9 - 13.

Tule kuulemaan uudesta Tampereen tuotekehitysyksiköstä ja kertomaan osaamisestasi!

Paikalla Ponsse Scorpion -harvesteri ja tarjolla nokipannukahvit.

 

 

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö