Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Opettaja-opiskelijasuhde ja kansainvälisyys TTY:n vahvuuksia QS-yliopistovertailussa

Tampereen teknillinen yliopisto sijoittui vasta julkistetussa QS World University Rankingissa maailman parhaiden yliopistojen listalla sijalle 380. Paras nousu oli viittausten määrässä.

QS World University Ranking arvioi ja listaa maailman yliopistot akateemisen maineen, viittausten, opiskelija-opettajasuhteen, kansainvälisyyden ja työnantajamaineen perusteella. Listan kärjestä löytyvät tutut huippuyliopistot, parhaina Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford ja Harvard.

Tampereen teknillinen yliopisto sijoittui tällä kertaa sijalle 380. Suomesta listalle on päässyt kymmenen yliopistoa, joista TTY on viidenneksi paras.

TTY:n vahvuuksia ovat opetushenkilökunnan määrä opiskelijalukuun verrattuna sekä kansainvälisyys. Opettaja-opiskelijasuhdeindikaattorilla TTY oli Suomen ykkönen. Myös kansainvälisen henkilökunnan ja opiskelijoiden määrä on TTY:llä hyvä. Viittausten määrän mukaisella indikaattorilla TTY oli noussut viime vuodesta.

Koko maailman 26 000 yliopiston joukossa TTY sijoittuu parhaiden 1,4 prosentin joukkoon. QS University Rankingin listaamista yliopistoista TTY sijoittuu parhaimman 39 prosentin joukkoon. Yhteensä QS arvioi yli 4000 yliopistoa, joista 980 pääsi listalle.

Tutustu QS World University Rankingiin >>

Uutisen jättäjä: Sanna Kähkönen
Asiasanat: tietoa tty:stä, qs world university ranking