Nimitysuutiset - Tampereen teknillinen yliopisto

Pasi Vakaslahti vahvistamaan yrityspalvelutiimiä

Pasi Vakaslahti aloitti helmikuun alussa uudessa tehtävässä TTY:n yritysyhteyspäällikkönä ja yrityspalvelut-tiimin vetäjänä. Tiimi tukee yliopiston ja yritysten välisen yhteistyön käynnistämistä ja auttaa yrityksiä löytämään oikeat kontaktit ja palvelut yliopistosta.
Pasi Vakaslahti, Marja Hyypiä ja Marjut Kemiläinen auttavat yrityksiä löytämään palapeliinsä puuttuvat palaset.
Pasi Vakaslahti, Marja Hyypiä ja Marjut Kemiläinen auttavat yrityksiä löytämään palapeliinsä puuttuvat palaset.

TTY:n yrityspalvelut-tiimiin kuuluvat Pasin lisäksi yritysyhteyspäällikkö Marja Hyypiä ja verkostomanageri Marjut Kemiläinen. Pasin vastuulla ovat suuret yritykset, kun taas Marja huolehtii pk-yritysten tarpeista. Marjut kehittää Kampusklubin ja Kampusareenan yrityspalveluita yhdessä SYK Oy:n kanssa. Lisäksi tiimi tuottaa yrityksille suunnattuja tapahtumia ja markkinoi sekä tuotteistaa yliopiston palveluita.

– Pieni tiimimme toimii aktiivisesti yhdessä muiden tukipalveluiden ja tiedekuntien kanssa tekemällä näkyväksi yliopiston osaamista yrityksille ja yhteisöille, kertoo Vakaslahti.

– Tavoitteena ei ole istua yritysrajapinnan asioiden päällä, vaan kohdentaa tiimin panokset strategisesti siten, että se palvelee ja tehostaa parhaiten jo toimivaa kokonaisuutta.

TechBites: Tekniikan herkkupaloja yrityksille

Tampereen teknillinen yliopisto järjestää tänä vuonna kolme korkeatasoista yrityksille suunnattua tapahtumaa. TechBites-tapahtumasarjassa käsitellään yrityksiä ja tutkijoita yhdistäviä kuumia aiheita. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään maaliskuun 21. päivänä teemalla Future Imaging. Lue lisää!

TTY on Vakaslahdelle ennestään tuttu ympäristö, sillä hän siirtyi uuteen tehtävään TTY:n innovaatiopalveluista, jossa hän ehti olla töissä viiden vuoden ajan.

– Nykyinen pestini on monella eri tasolla enemmänkin ihmiseltä ihmiselle (h2h) -hommaa kuin b2b-työtä, Vakaslahti näkee.

Dialogia!

Yritykset ovat yliopiston tärkeä sidosryhmä. Aktiivinen vuoropuhelu niiden kanssa auttaa myös yliopistoa ennakoimaan yritysmaailman osaamis- ja tutkimustarpeita.

Marja Hyypiä painottaa dialogin merkitystä konkreettisten ja molempien osapuolten kannalta järkevien yhteistyötarpeiden tunnistamisessa, jalostamisessa ja niihin vastaamisessa. Vakaslahti on samaa mieltä.

– Yliopiston on voitava myös haastaa ja tuottaa uutta tietoa pelkän ongelmanratkaisun sijaan. Yhteistyön odotusarvojen hallinta puolin ja toisin on siis tärkeää, sanoo Vakaslahti.

TTY:llä on varsin laaja valikoima erilaisia yhteiskehittämistä ja vuorovaikutusta tukevia alustoja, työkaluja ja palveluita. Ne toimivat hyvänä ponnahduslautana perinteisille yhteistyön muodoille kuten diplomityöt tai tilaustutkimus.

Uusia mahdollisuuksia vuorovaikutukseen

Marjut Kemiläinen muistuttaa, että yliopistotasolla sidosryhmätyön on oltava pitkäjänteistä, johdettua ja strategiaan perustuvaa. Näin saadaan yliopistoon sitoutuneita yhteistyökumppaneita.

Pasi Vakaslahti on innoissaan tulevan korkeakouluyhteisön tarjoamista uusista mahdollisuuksista entistä laajempaan ja kansainväliseen yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen. Tiimi on osaltaan mukana selvitys- ja kehitystyössä, jonka tavoitteena on tunnistaa tältä alueelta mahdollisia uuden yliopiston erottautumistekijöitä.

Pasi Vakaslahti (s.1969) on valmistunut konetekniikan diplomi-insinööriksi TTY:ltä. Perheeseen kuuluu vaimo, tytär ja kissa.


Ota rohkeasti yhteyttä
Yrityksille

LinkedIn-profiilit:
Marja Hyypiä
Marjut Kemiläinen
Pasi Vakaslahti

 

Uutisen jättäjä: Sara Riihimäki
Asiasanat: palvelut ja yhteistyö, työssä tty:llä, tietoa tty:stä, näkyvyys ja viestintä, yritysyhteistyö, yrityspalvelut