Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Nataliya Strokinalle Suomen Akatemian post-doc-rahoitus

Tutkija Nataliya Strokina sai Suomen Akatemian rahoituksen vuosille 2017 - 2020 vedenalaiseen robotiikkaan liittyvään tutkimukseen.
TkT Nataliya Strokina toimi vuosina 2014-2017 tutkijana EU:na ja Suomen Akatemian rahoittamassa FishView-hankkeessa.
TkT Nataliya Strokina toimi vuosina 2014-2017 tutkijana EU:na ja Suomen Akatemian rahoittamassa FishView-hankkeessa.

Erittäin kilpailtu Suomen Akatemian post-doc rahoitus tuli signaalinkäsittelyn Tietokonenäön tutkimusryhmälle jo toisen kerran peräkkäin, kun tohtori Nataliya Strokina sai rahoituksen vuonna 2017. Tutkimuksessaan Strokina yhdistää koneoppimista, tietokonenäköä ja erityisesti vedenalaista robotiikkaa yhdistettynä uudenlaisiin sensoreihin. Työ yhdistää kaksi tämän päivän kuuminta aihetta: tekoäly ja robotiikka.

Omin tutkimuksensa lisäksi Strokina ohjaa nuorempia tutkijoita ja tekee yhteistyötä robotiikan tutkijoiden kanssa TTY:ssä ja kansainvälisesti. Yksi tärkeimpiä yhteistyötahoja on Biorobotiikan keskus Tallinnan teknillisessä yliopistossa (Center of Biorobotics), jota johtaa professori Maarja Kruusmaa, joka johti myös FishView-hanketta (EU ja Suomen Akatemia).

Nataliya Strokina sai DI-tutkintonsa sekä Pietarista että Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta vuonna 2009 ja tohtorintutkintonsa Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta 2013. Vuodesta 2014 Strokina on toiminut tutkijana TTY:n signaalinkäsittelyn laboratoriossa Tietokonenäön ryhmässä. Hänen nykyiset tutkimuskohteensa ovat koneoppiminen, tietokonenäkö ja vedenalainen signaalienkäsittely.

Uutisen jättäjä: Joni Kämäräinen
Uutisen päivittäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, signaalinkäsittely, tietokonenäkö, koneoppiminen, robotiikka, vedenalainen tekniikka