Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Mihin puu pystyy? Suomalaisen biotalouden ratkaisut esillä Euroopan parlamentissa

TTY on mukana esittelemässä puupohjaisia ratkaisuja Uusi puu -yhteisön kanssa.
Puupohjainen pipa lähtee reissuun Euroopan parlamenttiin
Puupohjainen pipa lähtee reissuun Euroopan parlamenttiin

Uusi puu -yhteisö järjestää Euroopan parlamentissa 5.­­–8.9. Mihin puu pystyy? -näyttelyn puupohjaisista ratkaisuista, jotka vastaavat arkea muuttaviin globaaleihin haasteisiin. Esillä on yli 50 suomalaista puupohjaisen biotalouden innovaatiota. Bio- ja kiertotalouden merkityksen kasvaessa uusiutuvista raaka-aineista valmistettujen tuotteiden kysyntä vahvistuu.

Näyttelyssä on esillä yli 50 puupohjaista ratkaisua pakkaamiseen, hygieniaan, terveydenhuoltoon, rakentamiseen sekä tekstiili-, kemian- ja lääketeollisuuden tarpeisiin. Materiaaliratkaisuja on yhteensä kahdeltakymmeneltä eri toimijalta. TTY:n Materiaaliopin laboratorio on mukana esittelemässä puupohjaisen tekstiilikuidun sekä biomuovilla päällystetyn pakkauskartongin mahdollisuuksia.

Näyttelyn kutsujana on europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok). Kutsupohjaisen näyttelyn avajaiset järjestetään 5.9.2017 ja näyttelyn avaa Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen.

LIsätietoja:

yliopistotutkija Johanna Lahti, Uusi puu-hankkeen johtoryhmän jäsen, etunimi.sukunimi@tut.fi

http://www.uusipuu.fi

Uutisen jättäjä: Johanna Lahti
Uutisen päivittäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, tietoa tty:stä, näkyvyys ja viestintä, biotalous, puukuitu, pakkaus, biomuovi, materiaalitekniikka, materials science