Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Metso lahjoittaa 450 000 euroa Tampereen teknilliselle yliopistolle

Lahjoituksellaan yhtiö haluaa tukea suomalaista tieteellistä tutkimusta ja yhteistyötä yritysmaailman kanssa.

Metso lahjoittaa yhteensä miljoona euroa kolmelle suomalaiselle yliopistolle. Lahjoituksen jakavat Tampereen teknillinen yliopisto, Aalto-yliopisto ja Oulun yliopisto. Nyt tehtävä lahjoitus on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Metso on alallaan maailman johtavia teollisuusyrityksiä, joka palvelee kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys-, öljy-, kaasu-, massa-, paperi- ja prosessiteollisuuksia. Metso on tehnyt vuosikymmeniä yhteistyötä yliopistojen kanssa eri puolilla maailmaa.

- Mahdollisuus jatkuvaan monipuoliseen tieteelliseen tutkimustyöhön yliopistojen ja yritysten sekä muiden toimijoiden kanssa on keskeistä kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. On myös erinomaisen tärkeää, että yliopistojen koulutusohjelmista valmistuu huippuosaajia, joiden tietotaidot mahdollistavat yritysten uudistumiskyvyn ja menestyksen. Lahjoituksellamme haluamme tukea meille keskeisiä tieteenaloja edustavien yliopistojen kykyä tarjota kansainvälisesti kilpailukykyistä tieteellistä tutkimusta ja koulutusta, sanoo toimitusjohtaja Matti Kähkönen.

Tampereen teknillisen yliopiston rehtori Mika Hannula kiittää Metsoa lahjoituksesta.

- Tampereen teknillinen yliopisto on tehnyt Metson kanssa pitkäjänteisesti tutkimusta ja tuotekehitystä usealla eri alalla, kuten materiaalitekniikassa, kone- ja tuotantotekniikassa sekä hydrauliikassa. Metsolta saamamme lahjoitus on hieno tunnustus tästä tuloksellisesta kumppanuudesta, hän toteaa.

Lisätietoja:

Rehtori Mika Hannula, puh. 0400 331838, mika.hannula@tut.fi

www.tut.fi/fi/lahjoita

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: palvelut ja yhteistyö, lahjoitus, varainkeruu, metso