Mediatiedotteet - Tampereen teknillinen yliopisto

Suomen ensimmäinen englanninkielinen kandidaatintutkinto-ohjelma tekniikan alalla alkaa

Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) on ensimmäisenä yliopistona Suomessa perustanut englanninkielisen kandidaatintutkinto-ohjelman tekniikan alalle. Haku ohjelmaan alkaa 1.12.2015.

International Bachelor´s Degree Programme in Science and Engineering -ohjelma on suunnattu niin suomalaisille kuin kansainvälisillekin toisen asteen tutkinnon suorittaneille opiskelijoille. Kolmevuotisen tutkinto-ohjelman tavoitteena on antaa opiskelijalle monitieteelliset perustiedot eri insinööri- ja luonnontieteiden oppiaineista sekä tarjota laajat jatkomahdollisuudet TTY:n DI-tutkinto-ohjelmien englanninkielisiin pääaineisiin. Johdanto- ja kieliopinnot tukevat englanniksi opiskelua sekä edistävät suomalaiseen yhteiskuntaan ja yliopistoon integroitumista. 

– Nyt haettavana olevan kandidaatintutkinto-ohjelman perustaminen on yliopistolle strateginen valinta. Haluamme panostaa koulutustarjontamme kansainvälisyyteen, painottaa rehtori Markku Kivikoski.

Ensimmäinen hakuaika ohjelmaan on 1.12.2015–27.1.2016. Tällöin ohjelmaan voivat hakea ulkomaisen toisen asteen tutkinnon suorittaneet hakijat. Toinen hakuaika on 16.3.–6.4.2016, jolloin voivat hakea suomalaisen ylioppilastutkinnon, International Baccalaureate, European Baccalaureate tai Reifeprüfung -tutkinnon suorittaneet hakijat.

Ensimmäiset opiskelijat aloittavat opintonsa elokuussa 2016.

www.tut.fi/bachelor

Lisätietoja:

Professori Esa Räsänen, puh. 050 301 3386, etunimi.sukunimi@tut.fi

Suunnittelija Terhi Kipinä, puh. 050 301 5017, etunimi.sukunimi@tut.fi

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: opiskelu ja opetus, tietoa tty:stä, englanninkielinen kandidaatintutkinto-ohjelma, tekniikka, luonnontieteet