Mediatiedotteet - Tampereen teknillinen yliopisto

Re-City 2017 kokoaa jälleen yhteen kaupunkikehittämisen tutkijat ja asiantuntijat

Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston yhteistyönä järjestämä Re-City 2017 -kongressi houkuttelee Tampereelle kaupunkikehittämisen tutkijoita ja asiantuntijoita yli 20 eri maasta 24.–25.8.2017. Kongressin teemana on (Im)Possible Cities.

 Nyt toista kertaa järjestettävään monialaiseen kongressiin Re-City -kongressiin osallistuu muun muassa kaupunkisuunnittelun, sosiologian, liikennesuunnittelun, taloustieteen, aluetieteiden, arkkitehtuurin, politiikan, kunnallishallinnon sekä kaupunkikirjallisuuden ja -historian tutkijoita ja asiantuntijoita. Kongressiin odotetaan yhteensä noin 70 osallistujaa yli 20 eri maasta ja kaikista maanosista.

Monitieteinen raati on valinnut kongressiin 37 esitystä. Kongressin pääpuhujina toimivat arkkitehtuurikriitikko Lucy Bullivant Lontoosta, professori David Pinder Roskilden yliopistosta sekä suomalaiset professorit Laura Kolbe, Marketta Kyttä ja Panu Lehtovuori. Parhaista esityksistä laaditut artikkelit julkaistaan ensi kevään aikana tieteellisenä artikkelikokoelmana TTY:n arkkitehtuurin laboratorion DATUTOP-julkaisusarjassa.

Kaupunki vaikuttaa meihin monella tavalla

Kongressin monialaisuus antaa mahdollisuuden tarkastella aihepiiriä eri näkökulmista, mikä auttaa alan monimutkaisten riippuvuussuhteiden ymmärtämistä ja tuottaa tuoreita ideoita.

– Tänä vuonna esitellään erityisesti tapaustutkimuksia todellisista kaupunkikehittämishankkeista ympäri maailmaa, mutta mukana on myös mielenkiintoista teoreettista pohdintaa, kertoo kongressin puheenjohtajana toimiva yhdyskuntasuunnittelun professori Juho Rajaniemi Tampereen teknillisestä yliopistosta.

– Kaupunkien suunnittelu ja rakentaminen on aina monialaista ja usein kansainvälistä toimintaa. Suurin osa ihmisistä elää kaupungeissa, ja kaupungit vaikuttavat meihin enemmän kuin tulemme ajatelleeksikaan. Lisäksi valtaosa kansallisvarallisuudestamme sijaitsee kaupungeissa, ja noin puolet kaikista investoinneista liittyy tavalla tai toisella kaupunkien kehittämiseen ja rakentamiseen. Tällaiselle tapahtumalle, jossa eri alojen ihmiset voivat keskustella kaupungeista, on selvä tarve. Re-City onkin juuri sopivan kokoinen kongressi aidoille kohtaamisille ja ideoiden vaihdolle, Rajaniemi sanoo.

Lisätietoja: Juho Rajaniemi, puh. 044 524 7245,

 

 

Uutisen jättäjä: Sanna Kähkönen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö