Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Kutsu Yrityslähettiläs käymään

Tampereen teknillinen yliopisto on aloittanut tänä syksynä suorat yhteydenotot pk-yrityksiin. Tavoitteena on kartoittaa yritysten tarpeita ja kertoa yliopistoyhteistyön mahdollisuuksista.
Kaisa Tolvanen (vasemmalla) opiskelee biotekniikkaa, Laura Malmivuori on tietojohtamisen teekkari.  Maria Juponahon ja Pinja Kilpeläisen pääaine on kemia.
Kaisa Tolvanen (vasemmalla) opiskelee biotekniikkaa, Laura Malmivuori on tietojohtamisen teekkari. Maria Juponahon ja Pinja Kilpeläisen pääaine on kemia.

Tehtävään on nimetty neljä yrityslähettilästä, jotka vierailevat yrityksissä pareittain.

– Pk-yrityksissä on kehittämishankkeita ja -projekteja, joissa yliopiston asiantuntijat ja opiskelijat voisivat olla avuksi. Sopivaa yhteistyömuotoa tai tarvittavaa asiantuntijaa voi olla kuitenkin vaikea löytää laajasta tarjonnasta. Yrityslähettiläs-kokeilu on yksi tapa parantaa osapuolten kohtaamista, TTY:n yritysyhteistyöpäällikkö Marja Hyypiä kertoo.

TTY:n ensimmäiset yrityslähettiläät ovat Kaisa Tolvanen, Maria Juponaho, Pinja Kilpeläinen ja Laura Malmivuori. Kaikki ovat opinnoissaan jo pitemmälle ehtineitä, kolmannen vuoden opiskelijoita.

– Tehtävämme on kertoa yrityksille yhteistyömahdollisuuksista, joiden monipuolisuus yllätti meidätkin. TTY:n opiskelijoiden tekemien harjoitus- ja diplomitöiden lisäksi tarjolla on muun muassa maksuttomia ja matalan kynnyksen palveluja esimerkiksi tutkimusyhteistyön aloittamiseksi, he kertovat.

Tilaisuus tutustua uusiin osaajiin

Yrityslähettiläät ottavat yhteyttä yrityksiin ensiksi soittamalla. Puhelinkeskustelun tavoitteena on sopia vierailusta.

– Vierailun lähtökohtana ovat tietenkin yrityksen tarpeet. Joissakin yrityksissä kaivataan apua johonkin tiettyyn, ennalta mietittyyn kehitysprojektiin, toisissa yhteistyömahdollisuuksista halutaan kuulla yleisesti.

– Valmistaudumme vierailuun aina yrityksen tarpeiden mukaan ja viemme yhteistyötoiveet eteenpäin yliopistossa, Yrityslähettiläät kertovat.

Kokemukset ensimmäisistä yhteydenotoista ovat olleet myönteisiä. Puhelujen perusteella TTY:n tarjonta kiinnostaa yrityksiä. Myös Yrityslähettiläät odottavat vierailuja innokkaasti.

– Yrityslähettiläinä viestimme myös teekkarien osaamisesta. Tampereen seudun pk-yritykset ovat suurelle osalle opiskelijoista melko tuntemattomia. Olemme uteliaita näkemään, minkälaisia työ- ja uramahdollisuuksia ne teekkareille tarjoavat, yrityslähettiläät sanovat.

Lisätietoja

www.tut.fi/yrityslahettilaat

Yrityslähettiläät kertovat vierailuistaan yrityksissä Facebookissa

 

Uutisen jättäjä: Sara Riihimäki
Asiasanat: palvelut ja yhteistyö, tietoa tty:stä, näkyvyys ja viestintä, yrityslähettiläät, yritysyhteistyö