Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Korkeakoulujen yhteishaku alkaa 14.3. – TTY tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja

Tampereen teknilliseen yliopistoon voi hakea korkeakoulujen yhteishaun hakuaikana diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnan (DIA) hakukohteisiin, tekniikan- ja arkkitehtuurin maisteriohjelmiin sekä englanninkieliseen tekniikan kandidaatinohjelmaan.

TTY:n hakukohteet tarjoavat monipuolisesti vaihtoehtoja eri koulutustaustoilla hakeville.

Tekniikan kandidaatintutkinto-ohjelmiin haetaan 14 eri hakukohteen kautta. Kandidaatintutkinto-ohjelmiin valitut opiskelijat saavat automaattisesti opinto-oikeuden myös diplomi-insinöörin ja arkkitehdin tutkinto-ohjelmiin (ylempi korkeakoulututkinto). Suomenkieliset hakukohteet ovat osa valtakunnallista DIA-yhteisvalintaa.

TTY:lle voi hakea opiskelemaan myös englanninkieliseen tekniikan kandidaatinohjelmaan. Ohjelma tarjoaa mahdollisuuden suorittaa tekniikan kandidaatin tutkinto kokonaan englanninkielellä, kansainvälisessä opiskelijaryhmässä.

Kaikkiin DI-hakukohteisiin hyväksytään opiskelijoita myös suoraan ylioppilastutkintoarvosanojen perusteella.

Diplomi-insinööriksi tekniikan maisteriohjelmissa

TTY tarjoaa maisteriohjelmia kaikilla opetusaloillaan. Maisterihaussa on tarjolla kaikkiaan 15 hakukohdetta, ja niihin voi hakea soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet.

Tampereen lisäksi diplomi-insinööriksi voi opiskella Porissa ja Turussa. TTY:n Porin opetustarjonta laajenee syksyllä uuden automaatiotekniikan maisteriohjelman myötä. Turussa on tarjolla konetekniikan diplomi-insinööriksi johtavat opinnot.

Tampereen uusi korkeakouluyhteisö tarjoaa joustavia opintopolkuja

Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyvät 1.1.2019 uudeksi Tampereen yliopisto -nimiseksi säätiöyliopistoksi. Yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa ne muodostavat uuden korkeakouluyhteisön, jonka osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta.

Diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutus on keskeinen osa uutta yliopistoa. Yliopiston ja ammattikorkeakoulun tutkintoväylät säilyvät jatkossakin nykyisellään, mutta tiivistyvä yhteistyö ja ristiinopiskelu korkeakoulujen kesken tarjoavat opiskelijoille joustavat opintopolut, laajan kurssitarjonnan ja hyvät työelämävalmiudet.

Tampereen korkeakouluopiskelijoiden yhteisöön kuuluu noin 35 000 opiskelijaa.

Hakuaika 14.–28.3.2018

Haku korkeakouluihin alkaa 14.3. kello 8.00 ja päättyy 28.3. kello 15.00. TTY:n hakukohteisiin haetaan Opintopolku.fi-palvelussa. Kaikki TTY:n hakukohteet ovat osa yhteishakua lukuun ottamatta englanninkielistä kandidaatinohjelmaa, konetekniikan maisteriohjelmaa (Turku) ja automaatiotekniikan maisteriohjelmaa (Pori), joihin haetaan erillishaussa yhteishaun hakuaikana.

DIA-yhteisvalinnan valintakokeet alkavat 21.5. arkkitehtimatematiikan kokeella.

Lisätietoja opiskelusta, valintakokeista ja hakemisesta www.tut.fi/tuleopiskelemaan

Lisätiedot:


p. 050 300 0442.

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: opiskelu ja opetus, dia, yhteishaku