Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Kokko ja Sariola nuorten tutkijoiden huippukokoukseen Singaporeen

Tampereen teknillisen yliopiston Assistant Professorit (tenure track) Marika Kokko ja Veikko Sariola valittiin Tekniikan Akatemian (TAF) esittäminä nuorten tutkijoiden huippukokoukseen (5th Global Young Scientists Summit), joka pidetään 15.–20.1.2017 Singaporessa.
Mentorointia pienryhmässä vuoden 2016 huippukokouksessa Singaporessa. Kuva: National Research Foundation Singapore
Mentorointia pienryhmässä vuoden 2016 huippukokouksessa Singaporessa. Kuva: National Research Foundation Singapore

Huippukokous kerää yhteen yli 250 alle 35-vuotiasta tohtoria ja tohtoriopiskelijaa ympäri maailmaa keskustelemaan tieteestä, tutkimuksesta, teknologiainnovaatioista ja ratkaisuista maailmanlaajuisiin haasteisiin.

TTY:llä bio- ja kiertotalouden Assistant Professorina syyskuun puolivälissä aloittanut Marika Kokko kehittää biologisia menetelmiä kiertotalouden tehostamiseksi. Kiertotaloudessa halutaan rajoittaa jätteiden syntymistä ja hyödyntää syntyvä jäte uudelleen mahdollisimman tarkkaan. Kokon tavoitteena on sekä laajentaa tunnettujen anaerobisten bioprosessien käyttökohteita että kehittää uusia biologisia prosesseja jätteiden käsittelyyn.

Kesällä TTY:llä Assistant Professorina aloittaneen Veikko Sariolan professuurin alana on biosysteemit solu- ja kudosteknologiassa. Hän pyrkii tutkimuksessaan tuomaan robotiikkaa sekä solu- ja kudosteknologiaa lähemmäs toisiaan. Robotit tulevat näyttämään yhä enemmän eläimiltä, lainaten luonnon parhaat ideat materiaaleista, rakenteista ja älystä. Toisaalta taas soluja voidaan ymmärtää ja ohjata samankaltaisilla menetelmillä, joilla ohjaamme robotteja.

Lisätietoja:

Marika Kokon nimitysuutinen: Tavoitteena uusia konsteja kiertotalouteen

Veikko Sariolan nimitysuutinen: Luonnosta inspiraatiota pehmeiden robottien kehitykseen

5th Global Young Scientists Summit

Uutisen jättäjä: Sara Riihimäki
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, työssä tty:llä, tietoa tty:stä