Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Kasvua kansainvälisistä osaajista - Talent Boost Spouse -tapahtuma 22.3.

Kansainvälinen tutkimus ja yhteistyö vie tutkijoita perheineen ympäri maailmaa. Monet kansainväliset huippututkijat muuttavat Suomeen perheidensä kanssa. Puolisot ovat usein korkeasti koulutettuja, jonka lisäksi heillä on paljon kansainvälistä osaamista, mutta se jää hyödyntämättä.

Tule mukaan vaikuttamaan, miten näiden kansainvälisten talenttien osaaminen ja tietotaito valjastetaan työelämän tueksi. Tavoitteena kansainvälisesti verkottunut, menestyvä Suomi.

Ensimmäinen Tampereella järjestettävä Talent Boost -tapahtuma keskittyy piilotetun potentiaalin hyödyntämiseen ja kerää yhteen muun muassa aluekehittäjät ja yritykset. Tilaisuuden tavoitteena on auttaa yrityksiä hyödyntämään alueella jo olevien kansainvälisten osaajien tietotaitoa ja samalla parantaa kansainvälisten asiantuntijoiden puolisoiden työllistymistä Suomessa.

Lukuisat tutkimukset osoittavat, että tyytyväinen ja hyvin sopeutunut puoliso parantaa kansainvälisen tutkijan suorituskykyä töissä sekä tukee tämän sopeutumista. Haasteena on, että puoliso joutuu korkeasta koulutustaustastaan huolimatta liian usein jäämään kotiin jopa vuosiksi. Tällöin paikallinen, kansainvälinen osaaminen jää hyödyntämättä.

Talent Boost Spouse -tapahtumassa päivän teemaan johdattavat Madventuresin Riku Rantala ja Tuomas Milonoff otsikolla ”Brain Gain Boosting Businesses”. Mukana keskusteluissa on kansainvälisiä asiantuntijoita sekä Suomeen muuttaneita kansainvälisiä osaajia. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Tapahtuma on osa valtioneuvoston yhteistä Talent Boost – Kasvua kansainvälisistä osaajista -toimenpideohjelmaa. Maaliskuussa järjestettävä tilaisuuden teemana ovat puolisot, sillä Tampere3-korkeakoulujen kansainvälisten henkilöstöpalveluiden Hidden Gems -projekti on yksi Talent Boostin aikana käynnistyvistä kansainvälistymistä tukevista ohjelmista.

Hidden Gems -hankkeessa muodostetaan laaja palvelukokonaisuus alueen pk-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen tueksi. Tiiviissä yhteistyössä Business Tampereen ja UusiTehtaan kanssa vahvistetaan työnantajien roolia sekä kansainvälisten osaajien kompetenssia palvelujen kehittämisessä ja tuottamisessa.

Talent Boost Spouse -tapahtuma

Aika: 22.3.2018
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Kampusareenan auditorio
Tapahtuman tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen osoitteessa: tut.fi/talent-boost-tampere

Ilmoittautumiset viimeistään 16.3.2018.

Tervetuloa!

#Talentboost

 

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: palvelut ja yhteistyö, kansainvälisyys, kasvu