Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Kansainvälisten maisteriohjelmien hakijamäärä nousi yli 40 prosenttia

Tampereen teknillisen yliopiston syksyllä alkaviin kansainvälisiin maisteriohjelmiin haki yli 600 hakijaa 65 eri maasta. Hakukohteista eniten kiinnostivat Data Engineering and Machine Learning ja Software Engineering.

Haussa (13.12.2017 - 17.1.2018) oli mahdollista hakea opiskelemaan TTY:lle seitsemään kansainväliseen diplomi-insinöörin tai arkkitehdin maisteriohjelmaan. Valittavana oli yhteensä 14 eri hakukohdetta.

Hakukohteisiin jätettiin yhteensä 833 hakemusta. Suosituimmat hakukohteet olivat Information Technology -ohjelman hakukohteet Data Engineering and Machine Learning (103 hakemusta) ja Software Engineering – Web & Cloud (95 hakemusta).  

Muita suosittuja hakukohteita olivat Business and Technology (87 hakemusta), Electrical Engineering -ohjelman Smart Grids (84 hakemusta) sekä Factory Automation and Robotics (71 hakemusta). Hakijoiden oli mahdollista hakea kahteen eri hakukohteeseen.

Hakemuksia saapui 65 eri maasta. Eniten niitä tuli Bangladeshista, Pakistanista, Intiasta, Iranista, Suomesta, Kiinasta ja Egyptistä. Hakijoista 535 oli EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta. TTY:n lukuvuosimaksustipendiä haki yhteensä 486 hakijaa.

Kansainvälisten maisteriohjelmien hakijoiden määrä kääntyi kasvuun edellisen vuoden notkahduksen jälkeen. Vuoden 2017 hakijamäärän lasku johtui pääosin lukuvuosimaksujen käyttöönotosta EU- ja ETA-maiden ulkopuolisille hakijoille.

Hakijamäärä nousi viime vuoteen verrattuna 42 prosenttia. Tänä vuonna hakijoita kansainvälisiin maisteriohjelmiin oli 606. Edellisvuonna vastaava luku oli 428.

Englanninkieliseen kandidaatin tutkinto-ohjelmaan 53 hakijaa

Samaan aikaan maisterihaun kanssa pystyi hakemaan TTY:n englanninkieliseen kandidaatin tutkinto-ohjelmaan. Tutkinto-ohjelmaan haki yhteensä 53 hakijaa 22 maasta. Eniten hakemuksia tuli Vietnamista. Hakijoista EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta oli 48. TTY:n lukuvuosimaksustipendiä haki 42 hakijaa.

Ohjelma on vakiinnuttanut paikkansa TTY:n tarjonnassa, sillä hakemusten määrä pysyi samalla tasolla edellisiin hakuihin verrattuna. Vuonna 2017 vastaavassa hakuryhmässä oli 47 hakijaa 25 eri maasta.

Ohjelmaan hakivat ulkomailla korkeakoulukelpoisuuden saavuttaneet hakijat. Ohjelmaan voi hakea myös keväällä: Yhteishaun kanssa samaan aikaan (14.3.-28.3.2018) järjestettävässä erillisvalinnassa ohjelmaan voivat hakea International Baccalaureate, European Baccalaureate- tai Reifeprüfung tutkinnon suorittaneet.

Määrätietoista ja tuloksellista kehitystyötä

- Olemme erittäin iloisia hakijamäärän kasvusta, sillä TTY:ssä on viime vuosina tehty määrätietoista kehitystyötä koulutuksemme kehittämiseksi, sanoo koulutuksen vararehtori Petri Suomala.

- Tutkinto-ohjelmamme on kytketty vahvasti sekä yliopiston tutkimukseen että työelämän vaatimuksiin. Lisäksi on kiinnitetty huomiota opiskelijoiden oppimisen tukemiseen ja joustaviin oppimisympäristöihin. Hakukierroksella vahvistettiin myös ohjelmien markkinointia. 

***

Englanninkielisten tutkinto-ohjelmien opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan 26.3.2018.

Hakuaika suomenkielisiin ohjelmiin on 14.3.-28.3.2018.

Lisätiedot:

Vararehtori Petri Suomala, petri.suomala@tut.fi, p. 040 591 8044
Suunnittelija Meeri Oikemus, meeri.oikemus@tut.fi, p. 040 849 0594

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: opiskelu ja opetus, opiskelijahaku