Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Kampusklubilla jaettiin koneoppimisen osaamista

Kampusklubin tilat Kampusareenan viidennessä kerroksessa olivat todellisessa hyötykäytössä 21.2., kun Machine Learning -aamun parisataa osallistujaa tutustuivat koneoppimisen ja tekoälyn huippuosaamiseen, demoihin ja sovelluksiin.
Kampusklubin 600 neliömetrin tilat tarjosivat Machine Learning -tapahtumalle erinomaiset puitteet. Tavallisesti tilat ovat Kampusklubin jäsenyritysten käytössä.
Kampusklubin 600 neliömetrin tilat tarjosivat Machine Learning -tapahtumalle erinomaiset puitteet. Tavallisesti tilat ovat Kampusklubin jäsenyritysten käytössä.

Tapahtuman aikana Kampusklubilla ja Kampusareenan auditoriossa pidettiin yli 20 napakkaa puheenvuoroa, jossa koneoppimista lähestyttiin eri näkökulmista. Kuuma aihe kiinnosti laajasti, sillä koneoppiminen on tulossa kovaa vauhtia yrityksiin ja ihmisten arkeen. Paikalla oli yliopistojen ja tutkimuslaitosten tutkijoita, yritysten edustajia, alan konkareita, tulevaisuuden talentteja ja muita alasta kiinnostuneita. Tapahtuman järjestivät Kampusklubi, Tampereen teknillinen yliopisto, Dimecc, SMACC, FIMA ja SYK Oy.

– Tilaisuudessa Kampusklubi toimi alustana ja mahdollistajana yritysten, TTY:n huippututkijoiden ja opiskelijoiden kohtaamiselle. Halusimme tapahtumalla edistää tietämystä koneoppimisesta, siitä mitä se on, mitä se voisi olla ja mitä lisäarvoa se voisi tuoda esimerkiksi pirkanmaalaiselle keskisuurelle yritykselle, kertoo Kampusklubin asiakasvastaava Sari Konttila SYKistä.

Tapahtuman puheenvuorot löytyvät tallenteena Youtubesta.

Yritysyhteistyön foorumi

Signaalinkäsittelyn yliopistonlehtori Heikki Huttunen TTY:ltä tuli Machine Learning -aamuun uteliaana kuulemaan, millaisia uusia alan sovellutuksia yrityksillä on. Osa yrityksistä oli ennestään tuttuja, osa uusia tuttavuuksia. Kampusklubi paikkana ja konseptina on miehelle ennestään tuttu: Kampusklubi toimii Huttusen tutkimusryhmälle yritysyhteistyön foorumina.

– Kampusklubilla tapaamme neutraalissa ympäristössä asiakasyrityksiä, jotka ovat klubin jäseniä. Uudet ja hienot tilat ovat hyvällä sijainnilla yliopiston ja yritysten rajapinnassa, sanoo Heikki Huttunen.

Tilat jäsenyritysten käytössä

Ramboll Finland Oy on yksi Kampusklubin 32 jäsenyrityksestä. Yksikönpäällikkö Inari Weijo kertoo, että Rambollin väki on osallistunut työpajoihin, joita SYK on Kampusklubilla järjestänyt. Ramboll on järjestänyt tiloissa myös omia tapahtumiaan.

– Tapaamme Kampusklubilla TTY:n henkilökuntaa ja opiskelijoita sekä muita Kampusklubiin kuuluvia yrityksiä. Alku on ollut yhteistyön virittämistä, konkreettista yhteistä tapaamista eri osapuolten kanssa, työpajoissa ja tapahtumissa vaikuttamista ja mukana olemista sekä ihan oman väenkin tutustuttamista tiloihin omien tapahtumien muodossa, kertoo Inari Weijo.

– Haluamme jatkossakin olla mukana rakentamassa Kampusklubista alustaa, jossa Rambollin kaikki liiketoiminnan osa-alueet pääsevät verkostoitumaan. Myös omat ajatukset ovat jalostuneet interaktiivisessa keskustelussa muiden kanssa, vaikka varsinaisia yhteisiä projekteja ei välttämättä ole syntynyt, Weijo jatkaa.

Inari Weijon ML-aamun esitys käsitteli kiinteistöalan odotuksia koneoppimisesta.

Jäsenenä myös Tampereen kaupunki

Kampusklubin jäseneksi yritysten joukkoon on juuri liittynyt myös Tampereen kaupunki. Smart Tampereen ohjelmajohtaja Tero Blomqvist näkee Kampusklubin myös tulevaisuudessa tärkeänä näköalapaikkana innovoida ja kohdata sidosryhmiä ympäristössä, jossa kehitetään uutta.

– Kaupunki on tunnistanut tiettyjä äärimmäisen tärkeitä innovointihubeja, joista Kampusareenan kokonaisuus on yksi. Muita ovat muun muassa Mediapolis, TalentSpace ja Kaupin alueen HealthHUB. Hubeissa tapahtuu loistavia asioita, ja haluamme olla niissä läsnä, sanoo Tero Blomqvist.

Sukella katsomaan VR-maailmoja!

Kaikille avoin ja maksuton VR-aamu järjestetään Kampusklubilla 31.3.2017 kello 9–14. Tule katsomaan ja kokemaan millaisia immersiivisiä VR- ja AR-sovelluksia ovat alan yritykset, kampusklubilaiset ja tutkimusorganisaatiot tehneet. Kari Peltola Virtual Reality Finland ry:stä haastattelee lyhyesti näytteilleasettajien edustajia klo 9.00 alkaen, jonka jälkeen ohjelmassa on vapaata tutustumista demoihin. Tapahtuman järjestävät Kampusklubi ja Virtual Reality Finland ry.

Uutisen jättäjä: Sara Riihimäki
Uutisen päivittäjä: Satu Kantti
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, tietoa tty:stä, näkyvyys ja viestintä, kampusareena, kampusklubi, koneoppiminen