Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Jarmo Takala seuraa Ulla Ruotsalaista vararehtorina

Tampereen teknillisen yliopiston tutkimuksesta vastaavan vararehtorin Ulla Ruotsalaisen kausi päättyy vuodenvaihteessa, jonka jälkeen tehtävässä aloittaa dekaani Jarmo Takala.
Ulla Ruotsalainen jättää tutkimuksesta vastaavan vararehtorin tehtävät Jarmo Takalan hoidettavaksi.
Ulla Ruotsalainen jättää tutkimuksesta vastaavan vararehtorin tehtävät Jarmo Takalan hoidettavaksi.

Tutkimusvararehtori vastaa yliopiston tieteellisen toiminnan kehittämisestä. Ulla Ruotsalainen nostaa kaksivuotiselta kaudeltaan merkittävimmiksi asioiksi tutkimusalojen profiloinnin, strategian päivittämisen ja tenure track -professoreiden nimitysprosessin kehittämisen yliopistotasolla. Lisäksi tänä syksynä on tehty hyviä avauksia strategisten kansainvälisten yliopistokumppanuuksien solmimiseksi.

Ruotsalainen on tehnyt uraauurtavaa työtä PET-kuvien käsittelyssä Suomessa, ja hänen nimensä on maailmallakin tuttu. Työvuosia on kertynyt 42, joista 16 viimeistä TTY:llä. Vuosina 2008–2013 Ruotsalainen toimi tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan dekaanina, ja vuoden 2015 alusta hän aloitti vararehtorina. Ensi vuoden alusta alkaen hänen on aika nauttia vapaa-ajasta eläkkeellä.

Samoissa jalanjäljissä

Jarmo Takalan toimikausi tutkimuksesta vastaavana vararehtorina kestää 1.1.2017–31.12.2018. Takala on toiminut tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan dekaanina ja varadekaanina vuodesta 2011.

– Kiitän Ullaa menneistä vuosista. Hänen jalanjäljissään on ollut hyvä kulkea ensin dekaanina ja kohta vararehtorina, sanoo Jarmo Takala.

Koulutuksesta vastaavana vararehtorina jatkaa Petri Suomala. Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan dekaanina Takalaa seuraa Mika Grundström.

 

Ulla Ruotsalainen vietti läksiäisiään entisten opiskelijoidensa ympäröimänä

Uutisen jättäjä: Sara Riihimäki
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, työssä tty:llä, tietoa tty:stä