Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Uutiset ja tapahtumat

 • Kaupungistumisen tulevaisuutta tutkimassa – URMI-hanke starttasi

  Kaupungistumisen tulevaisuutta tutkimassa – URMI-hanke starttasi

  Kolmivuotisessa URMI-hankkeessa (Urbanization, mobilities and immigration) tutkitaan suomalaisen kaupungistumisen nykytilaa ja tulevaisuutta, siihen liittyviä kestävän kehityksen käytäntöjä sekä maahanmuuton vaikutuksia kaupunkien väestöön ja kaupunginosien erilaistumiseen.

 • Itsemittausdata on terveystiedon runsaudensarvi

  Itsemittausdata on terveystiedon runsaudensarvi

  Rajapinta-verkkolehden syksyn ensimmäisen numeron teemana on terveysteknologia. Mihin tutkijat voivat käyttää älyvaakojen, aktiivisuusrannekkeiden ja muiden laitteiden tuottamaa datamassaa? Entä kannattaisiko sinunkin ladata kävelypalaverisovellus kännykkään?

 • Uusi kandiohjelma tuo pöhinää kampukselle

  Suosittuun ohjelmaan saapui opiskelijoita yhteensä 12 eri maasta.

  TTY rakensi Suomessa ensimmäisen englanninkielisen kandiohjelman teknis-luonnontieteelliselle alalle. Ohjelma aloitti tänä syksynä 20 opiskelijan voimin. Suosittuun ohjelmaan saapui opiskelijoita yhteensä 12 eri maasta, muun muassa Vietnamista, Kiinasta ja Italiasta.

 • Automaattinen kuva-analyysi valottaa mitokondrioiden toimintaa

  Automaattinen kuva-analyysi valottaa mitokondrioiden toimintaa

  Fluoresenssimikroskopian avulla saadaan tarkkoja kuvia soluelimistä ja niiden liikkeistä elävissä soluissa. Data on tärkeä tietolähde niin perustutkimuksessa kuin lääketieteen sovelluksissakin. Eero Lihavainen kehitti automaattisia menetelmiä mitokondrioiden morfologian ja liikkeiden analysointiin.

 • Tutkijoiden yössä jokainen voi olla tutkija

  Tutkijoiden yössä jokainen voi olla tutkija

  Euroopan laajuinen tiedetapahtuma Tutkijoiden yö tekee tiedettä ja tutkijoiden työtä tutuksi suurelle yleisölle 30.9. Tampereella lapset, nuoret ja aikuiset pääsevät tutustumaan tieteeseen klo 14-22, jolloin Tutkijoiden yön ohjelma levittäytyy ympäri kaupungin keskustaa ja yliopistojen kampuksille.

 • TTY:n hallitus: Uusi yliopisto ansaitsee riittävän rahoituksen

  Tampere3 on kansallisesti merkittävin meneillään oleva korkeakoulujärjestelmän rakenteellisen kehittämisen hanke. TTY:n hallitus pitää erittäin tärkeänä, että yliopistojen ja ammattikorkeakoulun nykyinen laadukas opetus ja muu toiminta eivät vaarannu taloudellisten resurssien vuoksi.

 • 360-videossa yhdistyvät intohimo, taide ja huipputeknologia

  360-videossa yhdistyvät intohimo, taide ja huipputeknologia

  Millaisia maailmoja 360-kamerateknologialla voidaan luoda? Miten 360-videon tuotanto ja ohjaus eroavat perinteisestä videokuvauksesta? Entä mitä Nokian uusi Ozo-kamera mahdollistaa? Näistä kuulet tapahtumassa: CIVIT Technology Day – The Art and Tech of 360 Video.

 • Digitalisaatio haltuun matematiikan avulla

  Digitalisaatio haltuun matematiikan avulla

  Monessa yrityksessä pohditaan, miten datamassasta voisi saada irti kaiken hyödyn tai mitä kaikkea datasta voisi tulkita. Tule Alihankinta 2016 -messuille matematiikan laitoksen osastolle C1130 keskustelemaan aiheesta! TTY-läisiä messuilla myös kiintoisissa seminaareissa – tervetuloa!

 • Y-kampuksen reDesign viikko sai väen liikkeelle pormestaria myöten

  Pormestari Ikonen tutustui Y-kampukseen 360-lasien läpi

  Y-kampuksen avajaisviikon ensimmäinen tapahtuma, reDesign-workshop yrittäjän päivänä maanantaina 5.9.2016 keräsi paikalle yli seitsemänkymmentä Y-kampuksen kehittämisestä kiinnostunutta. Tiistaina pormestari Anna-Kaisa Ikonen tutustui Y-kampukseen 360-lasien läpi.

 • Hannu-Matti Järvinen jatkaa SEFIn hallituksessa

  Hannu-Matti Järvinen on SEFIn hallituksen jäsen. Syyskuussa Tampereella järjestetyn nelipäiväisen SEFI2016-konferenssin pääteemana oli yliopistojen yritysyhteistyö.

  Professori Hannu-Matti Järvinen on valittu SEFIn (European Society for Engineering Education) hallituksen jäseneksi toiselle toimikaudelle. Hallituksen toimikausi kestää kolme vuotta.

 • Johtoja tai töpseleitä ei tarvita

  Johtoja tai töpseleitä ei tarvita

  Professorit Donald Lupo ja Paul Berger sekä tutkija Suvi Lehtimäki kehittävät TTY:llä ekologisia vaihtoehtoja teollisen internetin patteri- ja sähköjohtovuorelle.

 • Digihaasteet haltuun - osallistu Rakennustekniikan vuosiseminaariin 15.11.2016

  Digihaasteet haltuun - osallistu Rakennustekniikan vuosiseminaariin 15.11.2016

  Digitalisaatio rakennetussa ympäristössä on ajankohtaisena teemana Rakennustekniikan seminaarissa. Kuule mm. koodausaktivisti Linda Liukkaan, pormestari Anna-Kaisa Ikosen, rehtori Mika Hannulan ja lukuisten yritysten ajatuksia digitalisaatiosta sekä uusimmat uutiset Tampere3-hankkeen toteutumisesta.

 • Materiaalien vanheneminen selviää yhteistyöllä

  Materiaalien vanheneminen selviää yhteistyöllä

  Pitkän linjan TTY-läinen Essi Sarlin kannattaa poikkitieteellisyyttä yli ryhmä- ja laitosrajojen. Toiveena tuoreella Assistant Professorilla on asiantuntiafoorumi, jossa eri alojen tutkijat selvittäisivät yhdessä materiaalien vanhenemisilmiöihin liittyviä ongelmia.

 • Huawei avasi ovensa Tampereen teknillisen yliopiston kampuksella

  Huawei avasi ovensa Tampereen teknillisen yliopiston kampuksella

  Maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäteknologian ratkaisujen tarjoaja Huawei on perustanut uuden tutkimus- ja tuotekehitysyksikön Tampereelle. Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) Kampusareenassa sijaitsevan yksikön painopiste on kuluttajatuotteiden audio- ja kuvantamisteknologiassa.

 • Betonijulkisivujen korjauksen oikea ajoitus selviää mallinnuksella

  Betonijulkisivujen korjauksen oikea ajoitus selviää mallinnuksella

  Betonirakennuksia heikentävä korroosio voidaan havaita helposti sen alettua, mutta miten korjaustoimiin voisi varautua jo etukäteen? Mistä tietää milloin korjaus on viimeistään aloitettava? Diplomi-insinööri Arto Köliö kehitti mallinnustyökalun, jonka avulla korroosion etenemistä voidaan arvioida.

 • Alumnit avajaispäivän vieraana

  Avajaispäivän alumnitapahtumaa vietettiin kauniissa alkusyksyn auringossa.

  Noin sata vuosina 1966, 1976 ja 1986 opintonsa aloittanutta alumnia vietti päivää TTY:n vieraana lukuvuoden avajaispäivän alumnitapahtumassa 7. syyskuuta.

 • Tuomas Vanhasella on energinen agenda

  Tuomas Vanhasella on energinen agenda

  Vuonna 2012 Tuomas Vanhanen valittiin Vaasan seudun energialähettilääksi 1600 hakijan joukosta. Lähettilään muhkea palkkio ja näyttävä mainoskampanja tekivät Tuomaksesta alan julkkiksen. Pari vuotta myöhemmin Tuomas valmistui TTY:ltä ympäristö- ja energiatekniikan diplomi-insinööriksi.