Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Uutiset ja tapahtumat

 • TTY menestyi QS:n tieteenalakohtaisessa rankingissa

  TTY menestyi QS:n tieteenalakohtaisessa rankingissa

  TTY sijoittui QS World University Rankings by Subject -vertailussa hienosti kolmella alalla: Computer Science and Information systems, Electrical & Electronic Engineering sekä Physics & Astronomy.

 • Megalomania

  Megalomania

  Miten uusi yritys saa kerättyä rahoitusta? Vastaus tähän ja moneen muuhun kysymykseen Megalomaniassa 13.4. Mukana tulevaisuudentutkija Ilkka Halava.

 • Ihmisten kaupunkia etsimässä

  Arkkitehtuurin ja signaalinkäsittelyn yhdistäminen avaa uusia mahdollisuuksia ymmärtää ja suunnitella kestäviä ja houkuttelevia kaupunkeja.

 • Valtiovarainministeri Alexander Stubb vieraili TTY:llä

  Valtiovarainministeri Alexander Stubb antoi tukensa Tampere3:lle ja kannusti kilpaan Aallon ja Helsingin yliopiston kanssa, mutta muistutti, että kolmen korkeakoulun intregrointi tulee tehdä hyvin.

  Valtiovarainministeri Alexander Stubb vieraili kampuksella maanantaina. Yliopiston rehtoraatti ja Stubb keskustelivat tapaamisessaan erityisesti Tampere3-prosessista sekä sen rahoituksesta. Teekkarien järjestämä keskustelutilaisuus veti juhlasalin täyteen.

 • Yritykset voivat taas ehdottaa aiheita kanditöihin!

  Yritykset voivat taas ehdottaa aiheita kanditöihin!

  Tutustu syksyllä alkavien kandityöryhmien aihealueisiin. Yritys voi teettää kandidaatintyönä esimerkiksi kirjallisuusselvityksen, vertailuraportin tai markkinakartoituksen kehitystyön tueksi.

 • Negatiivisista tunteista potkua bisnekselle

  Negatiivisista tunteista potkua bisnekselle

  Negatiiviset ja ristiriitaiset tunteet eivät aina ole pahasta. Ne ovat toistaiseksi liian vähän hyödynnetty voimavara työyhteisöissä, paljastuu NEMO-tutkimushankkeen tuloksista syntyneessä Negatiiviset tunteet – positiivinen bisnes -kirjassa.

 • Mika Hannula TTY:n uudeksi rehtoriksi

  Mika Hannula TTY:n uudeksi rehtoriksi

  TTY-säätiön hallitus on tänään valinnut Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) uudeksi rehtoriksi TTY:n nykyisen opetusvararehtorin, TkT Mika Hannulan.

 • Opiskelijaelämää Instagramissa

  Instagram-tiimi: Viivi, Lotta, Sonja ja Anu

  TTY:n opiskelijoiden ylläpitämälle Instagram-tilille @tampereenteekkari postataan lähes päivittäin ajankohtaisia kuvia Tampereen teekkareiden elämästä TTY:llä ja sen ulkopuolella. Kuvien lisäksi luvassa on kisoja ja tarinoita opiskelijoista.

 • Interfacessa keskustellaan avoimesta tieteestä

  Interfacessa keskustellaan avoimesta tieteestä

  Tampereen teknillisen yliopiston englanninkielisen verkkolehden Interfacen tuoreessa numerossa keskustellaan avoimesta tieteestä sekä tutustutaan yliopiston tutkimukseen ja kiinnostaviin yliopistolaisiin. Tapaa muun muassa kriketin suomenmestari!

 • Platta on tapahtumasi oiva alusta!

  TTY:n tilapalveluiden Marianna Piippola, Ari-Pekka Astala ja Elli Feodoroff auttavat Plattasi suunnittelussa ja pystytyksessä.

  Haluatko järjestää rekrytointitapahtuman, esitellä tutkimustuloksia, opinnäytetyötä tai testata prototyyppiä? Tai pystyttää messuosaston, gallerian tai kirjojen kierrätyspisteen? Tai jotain muuta. TTY:n kampuksella Platta on juuri oikea paikka tähän!

 • Innovations in Packaging 2016 -seminaari

  Innovations in Packaging 2016 -seminaari

  Paperinjalostus- ja pakkaustekniikan tutkimusryhmä järjestää seminaarin, joka sisältää esitelmiä ekstruusio- ja dispersiopäällystyksen, päällystysmateriaalien, pakkaustekniikan ja -innovaatioiden alueilta.

 • FIBRobot selvittää raaka-aineiden ominaisuuksia

  FIBRobot selvittää raaka-aineiden ominaisuuksia

  Yhdistelmämateriaalien, kuten komposiittien tehokas kehitystyö vaatii syvällistä raaka-aineiden ominaisuuksien ja eri materiaalien välisten vuorovaikutusten ymmärtämistä. Tampereen teknillisessä yliopistossa kehitetty FIBRobot-innovaatio tuo kehittäjälle arvokasta lisätietoa.

 • Suomen Kulttuurirahaston apurahoja TTY:lle

  Suomen Kulttuurirahasto jakoi apurahoina ennätykselliset 25 miljoonaa euroa vuosijuhlassaan 27.2. Tampereen teknillinen yliopisto sai rahastosta useita apurahoja.

 • Tampereen teekkarin päivä on vauhdikas

  Aurinkovoimaloiden lisäksi Krista on opinnoissaan perehtynyt muun muassa keinoaaltokoneen energiatehokkuuteen.

  Vihreää, petrolia, punaista ja keskellä valtava valkoinen valokuilu, jonka reunoja kehystävät portaat ja kaiteet. Olemme Kampusareenan sydämessä ja oppaaksemme lähtee rakennustekniikan opiskelija Krista Jaatinen.

 • Valoa Rajapinnassa

  Valoa Rajapinnassa

  Valoon perustuvat teknologiat ovat TTY:n strategian uusi painopistealue. Tuoreessa Rajapinnassa esitellään yliopiston optiikan ja fotoniikan tutkimusta, joka on maailman kärkeä.

 • Yliopistojen harjoittelukäytänteissä suuria eroja

  Yliopistojen harjoittelukäytänteissä suuria eroja

  Yliopisto-opintoihin sisältyvä harjoittelu voi parhaimmillaan edistää valmistumisen jälkeistä työllistymistä. Huonoimmassa tapauksessa se jää opinnoista täysin irralliseksi. Tampereen teknillisessä yliopistossa tehdyssä selvityksessä kartoitettiin suomalaisyliopistojen harjoittelukäytänteitä.