Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Uutiset ja tapahtumat

 • Negatiivisista tunteista potkua bisnekselle

  Negatiivisista tunteista potkua bisnekselle

  Negatiiviset ja ristiriitaiset tunteet eivät aina ole pahasta. Ne ovat toistaiseksi liian vähän hyödynnetty voimavara työyhteisöissä, paljastuu NEMO-tutkimushankkeen tuloksista syntyneessä Negatiiviset tunteet – positiivinen bisnes -kirjassa.

 • Mika Hannula TTY:n uudeksi rehtoriksi

  Mika Hannula TTY:n uudeksi rehtoriksi

  TTY-säätiön hallitus on tänään valinnut Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) uudeksi rehtoriksi TTY:n nykyisen opetusvararehtorin, TkT Mika Hannulan.

 • Opiskelijaelämää Instagramissa

  Instagram-tiimi: Viivi, Lotta, Sonja ja Anu

  TTY:n opiskelijoiden ylläpitämälle Instagram-tilille @tampereenteekkari postataan lähes päivittäin ajankohtaisia kuvia Tampereen teekkareiden elämästä TTY:llä ja sen ulkopuolella. Kuvien lisäksi luvassa on kisoja ja tarinoita opiskelijoista.

 • Interfacessa keskustellaan avoimesta tieteestä

  Interfacessa keskustellaan avoimesta tieteestä

  Tampereen teknillisen yliopiston englanninkielisen verkkolehden Interfacen tuoreessa numerossa keskustellaan avoimesta tieteestä sekä tutustutaan yliopiston tutkimukseen ja kiinnostaviin yliopistolaisiin. Tapaa muun muassa kriketin suomenmestari!

 • Platta on tapahtumasi oiva alusta!

  TTY:n tilapalveluiden Marianna Piippola, Ari-Pekka Astala ja Elli Feodoroff auttavat Plattasi suunnittelussa ja pystytyksessä.

  Haluatko järjestää rekrytointitapahtuman, esitellä tutkimustuloksia, opinnäytetyötä tai testata prototyyppiä? Tai pystyttää messuosaston, gallerian tai kirjojen kierrätyspisteen? Tai jotain muuta. TTY:n kampuksella Platta on juuri oikea paikka tähän!

 • Innovations in Packaging 2016 -seminaari

  Innovations in Packaging 2016 -seminaari

  Paperinjalostus- ja pakkaustekniikan tutkimusryhmä järjestää seminaarin, joka sisältää esitelmiä ekstruusio- ja dispersiopäällystyksen, päällystysmateriaalien, pakkaustekniikan ja -innovaatioiden alueilta.

 • FIBRobot selvittää raaka-aineiden ominaisuuksia

  FIBRobot selvittää raaka-aineiden ominaisuuksia

  Yhdistelmämateriaalien, kuten komposiittien tehokas kehitystyö vaatii syvällistä raaka-aineiden ominaisuuksien ja eri materiaalien välisten vuorovaikutusten ymmärtämistä. Tampereen teknillisessä yliopistossa kehitetty FIBRobot-innovaatio tuo kehittäjälle arvokasta lisätietoa.

 • Suomen Kulttuurirahaston apurahoja TTY:lle

  Suomen Kulttuurirahasto jakoi apurahoina ennätykselliset 25 miljoonaa euroa vuosijuhlassaan 27.2. Tampereen teknillinen yliopisto sai rahastosta useita apurahoja.

 • Tampereen teekkarin päivä on vauhdikas

  Aurinkovoimaloiden lisäksi Krista on opinnoissaan perehtynyt muun muassa keinoaaltokoneen energiatehokkuuteen.

  Vihreää, petrolia, punaista ja keskellä valtava valkoinen valokuilu, jonka reunoja kehystävät portaat ja kaiteet. Olemme Kampusareenan sydämessä ja oppaaksemme lähtee rakennustekniikan opiskelija Krista Jaatinen.

 • Valoa Rajapinnassa

  Valoa Rajapinnassa

  Valoon perustuvat teknologiat ovat TTY:n strategian uusi painopistealue. Tuoreessa Rajapinnassa esitellään yliopiston optiikan ja fotoniikan tutkimusta, joka on maailman kärkeä.

 • Yliopistojen harjoittelukäytänteissä suuria eroja

  Yliopistojen harjoittelukäytänteissä suuria eroja

  Yliopisto-opintoihin sisältyvä harjoittelu voi parhaimmillaan edistää valmistumisen jälkeistä työllistymistä. Huonoimmassa tapauksessa se jää opinnoista täysin irralliseksi. Tampereen teknillisessä yliopistossa tehdyssä selvityksessä kartoitettiin suomalaisyliopistojen harjoittelukäytänteitä.

 • Toimiva kylmänsuojavaatetus parantaa työhyvinvointia

  Toimiva kylmänsuojavaatetus parantaa työhyvinvointia

  Joka kolmas suomalainen altistuu kylmälle työssään joko ulkona tai sisätiloissa. Useat teollisuuden alat ovat myös lisänneet toimintaansa arktisilla alueilla. Diplomi-insinööri Kirsi Jussila tutki, millainen on hyvä kylmänsuojavaatetus.

 • FAST-Lab. esittäytyy systeemitekniikan laitoksen avoimissa ovissa

  FAST-Lab. esittäytyy systeemitekniikan laitoksen avoimissa ovissa

  Systeemitekniikan laitoksen (ASE) laboratorioissa järjestetään avoimet ovet tiistaina 23.2. Ohjelmassa on aamupäivällä FAST-Lab.-tutkimusryhmän toimintaa esittelevä seminaari. Systeemitekniikan laitos ja FAST-Lab. liittyivät yhteen vuoden 2016 alussa.

 • Satakunnan korkeakoulut uudistavat yhteistyösopimuksensa

  Porin yliopistokeskuksessa toimivat Tampereen teknillisen yliopiston, Turun yliopiston, Tampereen yliopiston ja Aalto-yliopiston yksiköt sekä Satakunnan ammattikorkeakoulu, Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitos jatkavat Satakorkea-yhteistyön kehittämistä.

 • Tiedeapuraha haettavana

  K.F. ja Maria Dunderbergin testamenttisäätiön tarkoituksena on mm. tukea suomalaista metalliteollisuuteen ja koneenrakennukseen liittyvää tutkimusta.

 • Nanohiukkaset pomppaavat ja kokoerottuvat huippuresoluutiolla

  Nanohiukkaset pomppaavat ja kokoerottuvat huippuresoluutiolla

  Alle 100 nanometrin kokoiset aerosolihiukkaset ovat kuuma tutkimusalue, koska ne voivat pienen kokonsa vuoksi päätyä esimerkiksi suoraan hengitysilmasta ihmisen verenkiertoon. Diplomi-insinööri Anssi Arffman tutki väitöskirjassaan aerosolihiukkasten koon mittauksessa käytettäviä alipaineimpaktoreita

 • Helmikuun WerkkoAnturi on julkaistu!

  Helmikuun WerkkoAnturi on julkaistu!

  Ylioppilaskunnan kuukausittaisessa verkkojulkaisussa erittäin mielenkiintoisia aiheita tälläkin kertaa. Löydät lehden osoitteesta www.werkkoanturi.fi