Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Uutiset ja tapahtumat

 • Uutta varmuutta ihmisen aivotoimintojen tutkimusmenetelmiin

  Uutta varmuutta ihmisen aivotoimintojen tutkimusmenetelmiin

  Magneettikuvaus pystyy antamaan tutkijoille paljon tietoa aivojen aktiivisuudesta. Diplomi-insinööri Juha Pajula jatkokehitti väitöstyössään ISCtoolbox-ohjelmistoa, jonka avulla aivojen toiminnasta voidaan saada tietoa tosielämää jäljittelevissä tutkimusasetelmissa.

 • Laser mittaa veden epäpuhtaudet nopeasti ja tehokkaasti

  Laser mittaa veden epäpuhtaudet nopeasti ja tehokkaasti

  Uusi lasertekniikka mahdollistaa reaaliaikaisen vesianalyysiteknologian, joka parantaa veden, kemikaalien ja energian kustannustehokasta käyttöä prosessiteollisuudessa ja edistää vedenkäsittelyn turvallisuutta, kertoo Samu Järvinen väitöstutkimuksessaan.

 • Megalomania tarjosi hyvän kattauksen rahoitustietoutta

  Yrittäjät, tutkijat ja opiskelijat kohtasivat Megalomaniassa Kampusareenalla.

  Miten uusi yritys saa kerättyä rahoitusta tai löytää eväät kansainvälistymisen tielle? Näitä voi pian tiedustella vaikkapa Kampusareenalle avatusta Team Finlandin ja Ensimetrin yhteisestäpalvelupisteestä. Uudet tuulet puhaltavat vielä syksyllä, kun Talli yhdistyy Tampere3-hengessä Y-kampukseen.

 • Huhtikuun WerkkoAnturi ilmestynyt

  Huhtikuun WerkkoAnturi ilmestynyt

  Huhtikuun WerkkoAnturissa uuden rehtorin Mika Hannulan haastattelu, pääsihteerin neuvot valtiolle, Wappua(!), fukseja sekä SELL-kisojen vapaaehtoishaku! Kerhoesittelyissä turvallisuustekniikan ammattiainekerho SaFir, TT-kamerat ja Torvikopla Big Band.

 • Tule Älyä koneeseen -työpajaan!

  VTT:n ja TTY:n yhteinen SMACC-osaamiskeskus järjestää Älyä koneeseen-työpajan, jossa esitellään eri näkökulmia älykkäiden koneiden ja valmistuksen teemoihin mielenkiintoisissa asiantuntijapuheenvuoroissa sekä ideoidaan ja työstetään konkreettisia hankeideoita.

 • Sähköautoilun uudet tuulet

  Sähköautoalan asiantuntijat teollisuudesta kokoontuivat keskustelemaan alan uusista tuulista keskiviikkona 13.4 Tampereen teknilliselle yliopistolle. Tilaisuus järjestettiin Sähkötekniikan jatko-opintokurssin puitteissa.

 • Verkkokysely hyvä työkalu tuotekehittäjälle myös kansainvälisesti

  Verkkokysely hyvä työkalu tuotekehittäjälle myös kansainvälisesti

  Verkkokyselyllä saa kansainvälistä käyttäjäpalautetta laajasti ja kätevästi – kunhan tietää miten kysyä. FM Tanja Walsh selvitti väitöskirjassaan, miten kansainvälistä ja käyttäjäkokemussuunnittelulle tärkeää laadullista käyttäjäkokemuspalautetta voidaan kerätä kaukaisiltakin markkinoilta.

 • TTY:llä tyytyväisimmät Erasmus-opiskelijat

  Suomen tyytyväisimmät Erasmus-opiskelijat löytyvät Tampereen teknillisestä yliopistosta. Sekä TTY:lle saapuneet että TTY:ltä vaihtoon lähteneet Erasmus-opiskelijat olivat kyselyn mukaan erittäin tyytyväisiä vaihtokokemukseensa.

 • Nina Niemelä palkittiin ruotsinopettaja-stipendillä

  Nina Niemelä on kehittänyt TTY:llä aktiivisesti ruotsin kielen opetusta yhteistyössä teekkareiden kanssa. Yksi heistä on Roope Vesa, joka oli myös mukana hakemassa stipendiä Niemelälle.

  Yliopisto-opettaja Nina Niemelälle myönnettiin henkilökohtainen stipendi tunnustuksena erinomaisesta työstä ruotsin kielen hyväksi. Stipendin antoi SFV (Svenska folkskolans vänner) yhdessä Suomen ruotsinopettajat ry:n kanssa.

 • Vesihuollossa tarvitaan uudenlaista ajattelua

  Vesihuollossa tarvitaan uudenlaista ajattelua

  Vesihuoltoa hallitaan nykyisin pitkälti tuotannon näkökulmasta. Se on kuitenkin kaikkine teknisine järjestelmineen ja instituutioineen suunniteltu ja organisoitu ihmistä varten. Sen hallinnassa on siten huomioitava tuotantonäkökulman lisäksi muitakin arvoja.

 • Ylioppilaskunta hakee tiedotus- ja järjestösihteeriä

  Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta on vajaan 7000 tekniikan ja arkkitehtuurin ylioppilaan julkisoikeudellinen edunvalvontaorganisaatio, joka vastaa sille osoitetuista lakisääteisistä tehtävistä. Ylioppilaskunta hakee omaan teekkarihenkiseen joukkoonsa tiedotus- ja järjestösihteeriä.

 • Saku Mäkinen valittu CERNn aikakausjulkaisun päätoimittajaksi

  Saku Mäkinen valittu CERNn aikakausjulkaisun päätoimittajaksi

  Teollisuustalouden professori Saku Mäkinen on valittu CERN Ideasquare Journal of Experimental Innovation aikakausjulkaisun päätoimittajaksi. Julkaisun tarkoituksen on edistää tutkimusta innovaatioiden synnystä pohjautuen kokeelliseen tutkimukseen.

 • Omakotitalo ja urbaani elämä – ihan mahdollinen yhtälö

  Talopaletti-hankkeessa esiteltyjen kuuden kategorian yhteensä 20 ratkaisumallia.

  Suurin osa suomalaisista haluaisi asua omakotitalossa, mutta mieluiten kaupungin palveluiden äärellä. TTY:n arkkitehtuurin laitoksen Asuntosuunnittelun tutkimusryhmä esittelee uudenlaisia vaihtoehtoja urbaaniin pientaloasumiseen.

 • Opiskelijoilta konsteja rakentamisen laadun parantamiseen

  Opiskelijoilta konsteja rakentamisen laadun parantamiseen

  Rakentamisen Laatu RALA ry, Tampereen teknillinen yliopisto ja Futurice järjestävät palvelumuotoilu-hackathonin, jossa etsitään uusia digitaalisia konsepteja, visioita ja keinoja rakentamisen laadun ja asiakaskokemuksen parantamiseen.

 • Petri Suomala TTY:n opetusvararehtoriksi

  Petri Suomala TTY:n opetusvararehtoriksi

  TTY-säätiön hallitus on nimittänyt dekaani Petri Suomalan TTY:n opetuksesta vastaavaksi vararehtoriksi toimikaudeksi 1.4.-31.12.2016. Uusi vararehtori nimetään heti myös Tampere3-hankkeen johtoryhmään.

 • Keskivertoteekkari löydetty

  Keskimääräinen Tiina Teekkari

  TTY:n iänarviointidemo oli esillä kampusareenan aulassa 17-23.3 ja keräsi lähes 9000 kasvokuvaa TTY:läisistä. Näiden perusteella rakennettiin malli keskimääräisestä Teemu ja Tiina Teekkarista.