Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Uutiset ja tapahtumat

 • TTY:llä tyytyväisimmät Erasmus-opiskelijat

  Suomen tyytyväisimmät Erasmus-opiskelijat löytyvät Tampereen teknillisestä yliopistosta. Sekä TTY:lle saapuneet että TTY:ltä vaihtoon lähteneet Erasmus-opiskelijat olivat kyselyn mukaan erittäin tyytyväisiä vaihtokokemukseensa.

 • Nina Niemelä palkittiin ruotsinopettaja-stipendillä

  Nina Niemelä on kehittänyt TTY:llä aktiivisesti ruotsin kielen opetusta yhteistyössä teekkareiden kanssa. Yksi heistä on Roope Vesa, joka oli myös mukana hakemassa stipendiä Niemelälle.

  Yliopisto-opettaja Nina Niemelälle myönnettiin henkilökohtainen stipendi tunnustuksena erinomaisesta työstä ruotsin kielen hyväksi. Stipendin antoi SFV (Svenska folkskolans vänner) yhdessä Suomen ruotsinopettajat ry:n kanssa.

 • Vesihuollossa tarvitaan uudenlaista ajattelua

  Vesihuollossa tarvitaan uudenlaista ajattelua

  Vesihuoltoa hallitaan nykyisin pitkälti tuotannon näkökulmasta. Se on kuitenkin kaikkine teknisine järjestelmineen ja instituutioineen suunniteltu ja organisoitu ihmistä varten. Sen hallinnassa on siten huomioitava tuotantonäkökulman lisäksi muitakin arvoja.

 • Ylioppilaskunta hakee tiedotus- ja järjestösihteeriä

  Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta on vajaan 7000 tekniikan ja arkkitehtuurin ylioppilaan julkisoikeudellinen edunvalvontaorganisaatio, joka vastaa sille osoitetuista lakisääteisistä tehtävistä. Ylioppilaskunta hakee omaan teekkarihenkiseen joukkoonsa tiedotus- ja järjestösihteeriä.

 • Saku Mäkinen valittu CERNn aikakausjulkaisun päätoimittajaksi

  Saku Mäkinen valittu CERNn aikakausjulkaisun päätoimittajaksi

  Teollisuustalouden professori Saku Mäkinen on valittu CERN Ideasquare Journal of Experimental Innovation aikakausjulkaisun päätoimittajaksi. Julkaisun tarkoituksen on edistää tutkimusta innovaatioiden synnystä pohjautuen kokeelliseen tutkimukseen.

 • Omakotitalo ja urbaani elämä – ihan mahdollinen yhtälö

  Talopaletti-hankkeessa esiteltyjen kuuden kategorian yhteensä 20 ratkaisumallia.

  Suurin osa suomalaisista haluaisi asua omakotitalossa, mutta mieluiten kaupungin palveluiden äärellä. TTY:n arkkitehtuurin laitoksen Asuntosuunnittelun tutkimusryhmä esittelee uudenlaisia vaihtoehtoja urbaaniin pientaloasumiseen.

 • Opiskelijoilta konsteja rakentamisen laadun parantamiseen

  Opiskelijoilta konsteja rakentamisen laadun parantamiseen

  Rakentamisen Laatu RALA ry, Tampereen teknillinen yliopisto ja Futurice järjestävät palvelumuotoilu-hackathonin, jossa etsitään uusia digitaalisia konsepteja, visioita ja keinoja rakentamisen laadun ja asiakaskokemuksen parantamiseen.

 • Petri Suomala TTY:n opetusvararehtoriksi

  Petri Suomala TTY:n opetusvararehtoriksi

  TTY-säätiön hallitus on nimittänyt dekaani Petri Suomalan TTY:n opetuksesta vastaavaksi vararehtoriksi toimikaudeksi 1.4.-31.12.2016. Uusi vararehtori nimetään heti myös Tampere3-hankkeen johtoryhmään.

 • Keskivertoteekkari löydetty

  Keskimääräinen Tiina Teekkari

  TTY:n iänarviointidemo oli esillä kampusareenan aulassa 17-23.3 ja keräsi lähes 9000 kasvokuvaa TTY:läisistä. Näiden perusteella rakennettiin malli keskimääräisestä Teemu ja Tiina Teekkarista.

 • TTY menestyi QS:n tieteenalakohtaisessa rankingissa

  TTY menestyi QS:n tieteenalakohtaisessa rankingissa

  TTY sijoittui QS World University Rankings by Subject -vertailussa hienosti kolmella alalla: Computer Science and Information systems, Electrical & Electronic Engineering sekä Physics & Astronomy.

 • Megalomania

  Megalomania

  Miten uusi yritys saa kerättyä rahoitusta? Vastaus tähän ja moneen muuhun kysymykseen Megalomaniassa 13.4. Mukana tulevaisuudentutkija Ilkka Halava.

 • Ihmisten kaupunkia etsimässä

  Arkkitehtuurin ja signaalinkäsittelyn yhdistäminen avaa uusia mahdollisuuksia ymmärtää ja suunnitella kestäviä ja houkuttelevia kaupunkeja.

 • TTY aloittaa konetekniikan diplomi-insinöörien koulutuksen Turussa

  TTY aloittaa konetekniikan diplomi-insinöörien koulutuksen Turussa

  Turun yliopisto, Åbo Akademi, Tampereen teknillinen yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu ja Satakunnan ammattikorkeakoulu sopivat konetekniikan diplomi-insinöörien koulutuksesta viime syksynä. Tavoitteena on vastata Varsinais-Suomen ja Satakunnan teknologiateollisuuden kasvaviin tarpeisiin.

 • Valtiovarainministeri Alexander Stubb vieraili TTY:llä

  Valtiovarainministeri Alexander Stubb antoi tukensa Tampere3:lle ja kannusti kilpaan Aallon ja Helsingin yliopiston kanssa, mutta muistutti, että kolmen korkeakoulun intregrointi tulee tehdä hyvin.

  Valtiovarainministeri Alexander Stubb vieraili kampuksella maanantaina. Yliopiston rehtoraatti ja Stubb keskustelivat tapaamisessaan erityisesti Tampere3-prosessista sekä sen rahoituksesta. Teekkarien järjestämä keskustelutilaisuus veti juhlasalin täyteen.

 • Yritykset voivat taas ehdottaa aiheita kanditöihin!

  Yritykset voivat taas ehdottaa aiheita kanditöihin!

  Tutustu syksyllä alkavien kandityöryhmien aihealueisiin. Yritys voi teettää kandidaatintyönä esimerkiksi kirjallisuusselvityksen, vertailuraportin tai markkinakartoituksen kehitystyön tueksi.

 • Negatiivisista tunteista potkua bisnekselle

  Negatiivisista tunteista potkua bisnekselle

  Negatiiviset ja ristiriitaiset tunteet eivät aina ole pahasta. Ne ovat toistaiseksi liian vähän hyödynnetty voimavara työyhteisöissä, paljastuu NEMO-tutkimushankkeen tuloksista syntyneessä Negatiiviset tunteet – positiivinen bisnes -kirjassa.