Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Uutiset ja tapahtumat

 • Tavoitteena uusia konsteja kiertotalouteen

  Tavoitteena uusia konsteja kiertotalouteen

  Suuri osa jätteestä jää edelleen hyödyntämättä. Bio- ja kiertotalouden Assistant Professorina aloittanut Marika Kokko haluaa kehittää tehokkaampia bioteknologisia ratkaisuja ravinteiden ja energian talteenottoon.

 • Pelillistäminen kannustaa oppimaan ja jakamaan tietoa

  Tietojohtamisen alumni Timo Savolainen on digitalisaation asiantuntija ja digipunkkari, jonka erityisosaamista on digitaalisen transformaation johtaminen, palvelumuotoilu ja pelillistäminen.

  Peleistä tutut elementit ovat tulleet osaksi organisaatioiden johtamista. - Pelillistämisen keinoin voidaan motivoida ja innostaa uuden oppimiseen, uskoo TTY:n tietojohtamisen alumni, digipunkkari Timo Savolainen Sofigate Oy:stä. Savolainen puhui TTY:llä alumniseminaarissa 14. lokakuuta.

 • Sukella katsomaan VR-maailmoja!

  Sukella katsomaan VR-maailmoja!

  Tervetuloa Kampusareenaan katsomaan ja kokemaan millaisia immersiivisiä VR- ja AR-sovelluksia ovat alan yritykset, kampusklubilaiset ja tutkimusorganisaatiot tehneet.

 • Tenure track -tehtäviä avoinna

  Tampereen teknillisessä yliopistossa on avoinna Tenure track -tehtäviä optiikan ja fotoniikan sekä älykkäiden koneiden ja robotiikan aloilla. Hakuaika päättyy 14.11.

 • TTY nousi edelleen NTU Rankingissa

  TTY nousi edelleen NTU Rankingissa

  Tampereen teknillinen yliopisto nousi National Taiwan University Rankingissa sähkötekniikan alalla sijalle 200, mikä on 29 sijaa edellisvuotta korkeampi.

 • Verkon häiriöstä liiketunnistusinnovaatioksi

  Verkon häiriöstä liiketunnistusinnovaatioksi

  TTY:n tutkimuksen sivutuotteena syntynyt innovaatio nappasi Tampereen kaupungin kunniamaininnan teknisestä luovuudesta. Francescantonio Della Rosa ja Jari Nurmi muuttivat tutkimustaan häirinneen ilmiön liiketoiminnaksi Ekin Labs Oy:ssä.

 • Tutustu teekkarilähettiläisiin!

  Tutustu teekkarilähettiläisiin!

  TTY:llä toimii joukko aktiivisia teekkarilähettiläitä, jotka käyvät oppilaitoksissa kertomassa muun muassa TTY:n koulutustarjonnasta, opiskelutavoista, työllistymisestä sekä hakemisesta yliopistoon.

 • Teollisuuden tohtorikoulussa avoinna kolme tohtorikoulutettavan paikkaa

  Teollisuuden tohtorikoulussa avoinna kolme tohtorikoulutettavan paikkaa

  Tampereen teknillinen yliopisto hakee kolmea innovatiivista ja haasteita pelkäämätöntä tohtorikoulutettavaa neljän vuoden väitöstutkimusprojektiin. Teollisuuden tohtorikoulun tutkimusaiheet tulevat liike-elämästä, ja väitöstyötä tehdään sekä yliopistossa että yrityksessä. Haku päättyy 20.10.

 • Painavat kuorma-autot parantaneet kuljetusten energiatehokkuutta

  Painavat kuorma-autot parantaneet kuljetusten energiatehokkuutta

  Vuonna 2013 Suomessa sallitut, jopa 76 tonnia painavat kuorma-autot vähensivät ajokilometrejä kolme prosenttia ja hiilidioksidipäästöjä neljä prosenttia. Liikenteen tutkimuskeskus Vernen tutkimuksen mukaan tiekuljetuskustannukset pienenivät 58 miljoonaa euroa.

 • Tampereen Tutkijoiden yöhön osallistui yli tuhat

  TUTLabissa sai kokeilla, miten brodeerauskone toimii.

  Kansainvälistä Tutkijoiden yötä vietettiin perjantaina 30.9. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna ensimmäisen kerran myös Tampereella. Tampereen tapahtumiin osallistui yli 1 000 tutkimuksesta ja sen tekijöistä kiinnostunutta.

 • Valo hallitsee valoa supramolekulaarisissa materiaaleissa

  Valo hallitsee valoa supramolekulaarisissa materiaaleissa

  Nykyaikainen tiedonvälitys ja -tallennus nojaavat laajalti valon ja aineen välisiin vuorovaikutuksiin. Kun tavoitellaan yhä nopeampia yhteyksiä ja suurempaa kapasiteettia, tutkijoiden katse kääntyy orgaanisiin materiaaleihin.

 • Ihmisen ja robotin yhteistyöstä luontevaa ja turvallista

  Alireza Changizi (vas.), Antti Hietanen, Minna Lanz, Jussi Halme ja Jyrki Latokartano tutkivat, kuinka ihminen ja robotti työskentelevät yhdessä entistä turvallisemmin.

  Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Jane ja Aatos Erkon säätiö rahoittavat 430 000 eurolla Tampereen teknillisen yliopiston hanketta, jossa kehitetään ihmisen ja robotin yhteistyötä. Työssä hyödynnetään uusimpia koneoppimisen ja tietokonenäön menetelmiä.

 • Vierailuluento liikenteen terveyshyödyistä ja niiden arvionnista 6.10.

  Terveysvaikutusten arviointiin erikoistunut tutkija Marko Tainio tulee pitämään vierailuluennon aiheesta "Liikenteen terveysvaikutukset, niiden arvottaminen ja käyttö osana hankearviointia". Luento pidetään osana liikennejärjestelmän perusteiden opintojaksoa. Tervetuloa!

 • Yhteistyö kiinnosti Alihankinta-messuilla

  Yliopistonlehtori Heikki Huttunen kertoi messuilla robotiikan ja tietokonenäön alan tutkimuksesta sekä yliopiston yritysyhteistyöstä.

  Yliopistoyhteistyö kiinnosti yrityksiä vilkkailla Alihankinta-messuilla Tampereen messukeskuksessa. TTY:n asiantuntijoita oli tavattavissa ständeillä ja seminaareissa. Messuilla kuultiin tutkimuksen uusia tuulia, yhteistyökokemuksia ja vinkkejä osaavien työntekijöiden löytämiseen.

 • Kaupungistumisen tulevaisuutta tutkimassa – URMI-hanke starttasi

  Kaupungistumisen tulevaisuutta tutkimassa – URMI-hanke starttasi

  Kolmivuotisessa URMI-hankkeessa (Urbanization, mobilities and immigration) tutkitaan suomalaisen kaupungistumisen nykytilaa ja tulevaisuutta, siihen liittyviä kestävän kehityksen käytäntöjä sekä maahanmuuton vaikutuksia kaupunkien väestöön ja kaupunginosien erilaistumiseen.

 • Itsemittausdata on terveystiedon runsaudensarvi

  Itsemittausdata on terveystiedon runsaudensarvi

  Rajapinta-verkkolehden syksyn ensimmäisen numeron teemana on terveysteknologia. Mihin tutkijat voivat käyttää älyvaakojen, aktiivisuusrannekkeiden ja muiden laitteiden tuottamaa datamassaa? Entä kannattaisiko sinunkin ladata kävelypalaverisovellus kännykkään?