Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Uutiset ja tapahtumat

 • Materiaalioppi solmi TTY:n ensimmäisen kaksoistutkinto-ohjelman

  Kaksoistutkinto-ohjelma tarjoaa osaamista sekä kokeellisen- että laskennallisen materiaalitieteen alalta kattaen kaikki yleisimmät materiaalit.

  Materiaaliopin pitkään jatkunut yhteistyö Universidad Politécnica de Madrid:n kanssa tiivistyy entisestään. Nyt opiskelijoilla on mahdollisuus hakea pelkkien vaihto-opintojen sijaan kaksoistutkinto-ohjelmaan, jossa vaihto-opinnot palkitaan toisella maisterin tason tutkinnolla.

 • Ydintietojen hallinnalla laatua digitaalisiin palveluihin

  Ydintietojen hallinnalla laatua digitaalisiin palveluihin

  Ydintiedot, kuten esimerkiksi asiakastiedot, ovat organisaation toiminnan kannalta keskeistä dataa. Niiden tunnistamisessa ja hallinnassa on kuitenkin organisaatioissa parantamisen varaa, sanoo aiheesta väittelevä Riikka Vilminko-Heikkinen.

 • Parviäly auttaa koneita oppimaan

  Parviäly auttaa koneita oppimaan

  Parviälyyn perustuvat optimointimenetelmät pystyvät tarjoamaan ratkaisuja ongelmiin, jotka ovat liian monimutkaisia ratkottaviksi perinteisiä optimointimenetelmiä käyttäen. Diplomi-insinööri Jenni Raitoharju keskittyy väitöskirjassaan parviälyn hyödyntämiseen koneälysovelluksissa.

 • Murskaimen työ kuluttaa

  Murskaimen työ kuluttaa

  Kaivos- ja prosessiteollisuus käyttää erilaisia murskaimia rikkomaan kiveä prosesseihinsa. Juuso Tervan väitöstyössä kehitetyllä uudentyyppisellä laboratorioleukamurskaimella voidaan tutkia, kuinka paljon energiaa kuluu itse kiven murskaamiseen sekä leukojen kulumiseen.

 • Koneoppimisen mahdollisuudet avautuvat Kampusareenassa

  Koneoppimisen mahdollisuudet avautuvat Kampusareenassa

  Koneoppiminen tulee kovaa vauhtia yrityksiin ja ihmisten arkeen. Mitä kaikkea se tarkoittaa? Millaista hyötyä koneoppimisesta voi olla eri alojen yrityksille? Alan tutkijat ja yritykset kohtaavat Machine Learning -aamussa 21.2.2017 Kampusareenassa – tervetuloa mukaan!

 • Edutechissa suunnitteilla uusi 3D-Printing Executive Program

  3D-Printing -koulutuksen suunnitteluryhmä näki koulutuksen tarpeelliseksi sekä johdolle että suunnittelijoille.

  Edutechissa aloitettiin tammikuussa uuden 3D-Printing -täydennyskoulutuksen suunnittelu. Alalle kaivataan täydentävää koulutusta, joka antaisi kokonaiskuvan 3D-printtaamisen teknologioista ja liiketoiminnallisista mahdollisuuksista eri toimijoille.

 • Active & Healthy Ageing -workshop 16 helmikuuta

  Active & Healthy Ageing -workshop 16 helmikuuta

  Workshop tuo yhteen terveyteen ja vanhuuteen liittyvistä teemoista kiinnostuneet tutkijat Tampere3-korkeakouluista. Tavoitteena on verkostoitua ja etsiä uusia tutkimusavauksia. Tervetuloa!

 • 100 ideaa kiinteistö- ja rakennusalan digitalisointiin

  100 ideaa kiinteistö- ja rakennusalan digitalisointiin

  Service Jam -tapahtuma kokosi Kampusareenaan kiinteistö-ja rakennusalan yrityksiä, VR- ja AR-teknologioita ja sisältöjä kehittäviä yrityksiä, opiskelijoita sekä usean tieteenalan tutkijoita ideoimaan kiinteistö- ja rakennusalan digiloikkaa.

 • TUT Industry Professor Matti Sommarberg viihtyy rajapinnoilla

  TUT Industry Professor Matti Sommarberg viihtyy rajapinnoilla

  TTY:n uusi TUT Industry Professor Matti Sommarberg on kotonaan teollisuuden ja yliopiston rajapinnalla, tieteenalojen välimaastoissa, kotimaassa ja ulkomailla, opiskelijoiden parissa. Konepajateollisuuden konkari odottaa innolla uusia kuvioita tutkimuksen parissa.

 • Mikrorobotti avuksi paperikuitujen tutkimukseen

  Mikrorobotti avuksi paperikuitujen tutkimukseen

  Juha Hirvonen kehitti väitöstyössään konenäkömenetelmiä paperikuitujen automaattiseen käsittelyyn mikrorobotiikkalaitteistolla. Menetelmien avulla voidaan nopeuttaa haastavien kuitutason mittausten tekoa ja lisätä niiden toistettavuutta.

 • Arkkitehtivalinnan ennakkotehtävät julki

  Arkkitehtivalinnan ennakkotehtävät julki

  Arkkitehtivalinnan tämän vuoden ennakkotehtävät on julkaistu. Tehtävät toimitetaan koe- ja hakupaikasta riippumatta Aalto-yliopiston hakijapalveluihin 5.4.2017 klo 15:00 mennessä.

 • Suomen Akatemian FIRI-rahoitusta TCSC:lle

  Tampereen teknillisen yliopiston tieteellisen laskennan keskus TCSC on saanut 400 000 euroa tutkimusinfrastruktuureille tarkoitettua Suomen Akatemian FIRI-rahoitusta.

 • LubISS-hanke luo hylkivyyttä erilaisille pinnoille

  LubISS-hanke käynnistyi tammikuussa kick-off-kokouksella Mainzissa (kuva: MPIP)

  TTY:n saamalla 4-vuotisella Marie Curie -rahoituksella kehitetään hylkiviä pintoja erilaisiin käyttökohteisiin, kuten lentokoneisiin ja pakkauksiin. Mukana hankkeessa useita yliopistoja ja yrityksiä, kuten tamperelainen pinnoitevalmistaja Millidyne sekä lentokonevalmistaja Airbus.

 • Staattinen sähkö on edelleen riski elektroniikkateollisuudelle

  Staattinen sähkö on edelleen riski elektroniikkateollisuudelle

  Staattisen sähkön aiheuttamat sähköiskut esimerkiksi vaatteista ovat ihmiselle pikkujuttu, mutta staattinen sähkö saattaa aiheuttaa suuria taloudellisia tappioita elektroniikkaa koottaessa. Pasi Tamminen kehitti väitöstyössään menetelmiä ongelman ratkaisuun.

 • Tervetuloa TTY-viikon yritysaamiaiselle!

  Tervetuloa TTY-viikon yritysaamiaiselle!

  Torstaina 9.2. klo 8.15-10.30 osana TTY-viikkoa järjestetään Teknologiakampus –yritysaamiainen. Tule katsomaan, mitä teknologiakampus voisi sinulle ja yrityksellesi tarjota!

 • Uudet professorit esittäytyvät juhlaluennoilla

  Uudet professorit esittäytyvät juhlaluennoilla

  Tampereen teknillisen yliopiston uudet professorit esittäytyvät juhlaluennoilla maanantaina 6.2.2017 kello 13. 15 alkaen. Juhlaluennoille on vapaa pääsy. Tervetuloa, kaikki tieteen ja tutkimuksen ystävät!