Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Uutiset ja tapahtumat

 • Optiikan tutkimus tuottaa tietoa roistoaaltojen synnystä ja esiintymisestä

  Roisto-, rosvo- tai tappaja-aalto on yksittäinen, vaarallisen korkea hyökyaalto, joka näyttää syntyvän tyhjästä tyynen merenpinnan keskellä. Kansainvälinen tutkijaryhmä selvitti, miten lasereiden ja kuituoptiikan tutkimus voi lisätä ymmärrystämme näistä merionnettomuuksienkin aiheuttajista.

 • Fail Fast - Talli 3 vuotta

  Fail Fast - Talli 3 vuotta

  Suuret menestymistarinat eivät synny ilman epäonnistumisia! Tule kuulemaan kiinnostavia yrittäjätarinoita siitä, kuinka onnistumisien takana on usein sarja epäonnistumisia.

 • Testissä tuotetta rasitetaan roimasti luotettavuuden parantamiseksi

  Laitevalmistajan pitää varmistaa tuotteensa selviytyminen monista vaativista olosuhteista, joita se elinkaarensa aikana kohtaa. Luotettavuustestaus on kallista ja aikaavievää. Diplomi-insinööri Janne Kiilunen esittelee väitöstyössään menetelmiä, jotka voisivat lyhentää testaukseen käytettyä aikaa.

 • Taloussihteerin tehtävä avoinna

  Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta hakee taloussihteeriä määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.11.2014-31.12.2015. Kyseessä on vuorotteluvapaan sijaisuus, joten valittavan henkilön on oltava työtön työnhakija.

 • Puukerrostalo tutkimusympäristönä

  Havainnekuva MÄIHÄ-puukerrostaloista

  TTY:n rakennustekniikan laitoksella rakennusfysiikan tutkimusryhmässä on alkanut Puukerrostalo tutkimusympäristönä -hanke, jossa selvitetään mahdollisuuksia puukerrostalojen rakennusfysikaalisten ominaisuuksien pitkäaikaisiin mittauksiin.

 • Lähiötä voi muuttaa mieleisekseen

  Moni perhe hihkuisi, jos saisi yhden makuuhuoneen lisää vanhaan kerrostaloasuntoonsa. Se onnistuu, jos keittiö muutetaan makuuhuoneeksi ja tehdään tupakeittiö olohuoneeseen. TTY:llä luodaan malleja, joiden avulla vanha asunto muuttuu asukkaan uusia tarpeita vastaavaksi.

 • Suunnitelmista havainnollisempia

  Suunnitelmista havainnollisempia

  Loppusuoralla olevassa VIREsmart-hankkeessa on kehitetty rakennetun ympäristön kehittämishankkeisiin suunnittelijoiden välistä vuorovaikutusta parantava toimintamalli. Sen avulla voidaan ottaa myös kansalaiset tiiviimmin mukaan suunnitteluun.

 • Mittaustekniikkaa kasvojen tarkkailuun

  Ville Rantanen (32) työskentelee tutkijana TTY:n systeemitekniikan laitoksella anturitekniikan ja ihmismittausten tutkimusryhmässä. Kuva: Mika Kanerva

  Tietoa kasvolihasten aktivaatioista ja kasvojen liikkeistä voidaan käyttää esimerkiksi tietokoneiden ohjaamiseen, ihmisten käyttäytymisen tutkimiseen ja sairauksien diagnosoimiseen. Diplomi-insinööri Ville Rantanen kehitti väitöstyössään uuden mittausmenetelmän kasvojen toiminnan mittaamiseksi.

 • Uudistuva teollisuus -iltapäivä to 25.9.2014

  Tampereen teknillisen yliopiston profilialueen ”Uudistuva Teollisuus” ympärille keskittyvä tapahtuma, joka pidetään TTY:n Tietotalossa (TB104) 25.9.2014 klo 12–16 Ilmoittaudu tapahtumaan 22.9. mennessä.

 • Yrityskylä palkittiin yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta

  Taloudellisen tiedotustoimiston TATin kehittämä Yrityskylä on voittanut arvostetun World Innovation Summit for Education (WISE) -kilpailun. Maailmanlaajuinen WISE Awards palkitsee vuosittain innovatiivisia, yhteiskuntaan myönteisesti vaikuttavia koulutushankkeita.

 • Energiatehokas sovelluskohtainen suoritin nopeuttaa suunnittelua

  Diplomi-insinööri Teemu Pitkänen esittelee väitöstyössään ohjelmoitavan arkkitehtuurin, jonka ansiosta mobiililaitteiden suunnittelussa vältytään kompromisseilta energian kulutuksen suhteen. Käyttäjänkään ei tarvitse ladata akkua niin usein.

 • Tohtorikoulutettavia, TTY:n tutkijakoulu (25 paikkaa)

  TTY panostaa tohtorikoulutukseen. TTY:n tutkijakoulun hakee 25 tohtorikoulutettavaa arkkitehtuurin ja tekniikan aloille. Tehtävät täytetään 1.1.2015 lukien neljän vuoden määräajaksi, jonka aikana tehtävänä on päätoimisesti suorittaa tohtorintutkinto TTY:llä.

 • Yritysten Pulmaperjantai

  Katsotaanko yrityksessänne tulevaisuuteen? Onko yrityksellänne pulma, johon ei tunnu löytyvän ratkaisua? Onko teillä idea vailla teknistä ratkaisua? Kaipaavatko tuotteenne tai tuotantoprosessinne uusia kehitysideoita? Pohditteko, miten yrityksenne voisi hyödyntää tulevaisuuden teknologioita?