Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Uutiset ja tapahtumat

 • Suunnitelmista havainnollisempia

  Suunnitelmista havainnollisempia

  Loppusuoralla olevassa VIREsmart-hankkeessa on kehitetty rakennetun ympäristön kehittämishankkeisiin suunnittelijoiden välistä vuorovaikutusta parantava toimintamalli. Sen avulla voidaan ottaa myös kansalaiset tiiviimmin mukaan suunnitteluun.

 • Mittaustekniikkaa kasvojen tarkkailuun

  Ville Rantanen (32) työskentelee tutkijana TTY:n systeemitekniikan laitoksella anturitekniikan ja ihmismittausten tutkimusryhmässä. Kuva: Mika Kanerva

  Tietoa kasvolihasten aktivaatioista ja kasvojen liikkeistä voidaan käyttää esimerkiksi tietokoneiden ohjaamiseen, ihmisten käyttäytymisen tutkimiseen ja sairauksien diagnosoimiseen. Diplomi-insinööri Ville Rantanen kehitti väitöstyössään uuden mittausmenetelmän kasvojen toiminnan mittaamiseksi.

 • Uudistuva teollisuus -iltapäivä to 25.9.2014

  Tampereen teknillisen yliopiston profilialueen ”Uudistuva Teollisuus” ympärille keskittyvä tapahtuma, joka pidetään TTY:n Tietotalossa (TB104) 25.9.2014 klo 12–16 Ilmoittaudu tapahtumaan 22.9. mennessä.

 • Yrityskylä palkittiin yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta

  Taloudellisen tiedotustoimiston TATin kehittämä Yrityskylä on voittanut arvostetun World Innovation Summit for Education (WISE) -kilpailun. Maailmanlaajuinen WISE Awards palkitsee vuosittain innovatiivisia, yhteiskuntaan myönteisesti vaikuttavia koulutushankkeita.

 • Energiatehokas sovelluskohtainen suoritin nopeuttaa suunnittelua

  Diplomi-insinööri Teemu Pitkänen esittelee väitöstyössään ohjelmoitavan arkkitehtuurin, jonka ansiosta mobiililaitteiden suunnittelussa vältytään kompromisseilta energian kulutuksen suhteen. Käyttäjänkään ei tarvitse ladata akkua niin usein.

 • Tohtorikoulutettavia, TTY:n tutkijakoulu (25 paikkaa)

  TTY panostaa tohtorikoulutukseen. TTY:n tutkijakoulun hakee 25 tohtorikoulutettavaa arkkitehtuurin ja tekniikan aloille. Tehtävät täytetään 1.1.2015 lukien neljän vuoden määräajaksi, jonka aikana tehtävänä on päätoimisesti suorittaa tohtorintutkinto TTY:llä.

 • Avoinna tohtorikoulutettavan/tutkimusapulaisen tehtävä

  Sähkötekniikan laitoksella on avoinna on yksi tehtävä, tehtävänimikkeenä joko tohtorikoulutettava tai tutkimusapulainen (diplomityö) valitun henkilön koulutustasosta riippuen. Hakijalta toivotaan tuntemusta sähköenergiatekniikan alalta.

 • Yritysten Pulmaperjantai

  Katsotaanko yrityksessänne tulevaisuuteen? Onko yrityksellänne pulma, johon ei tunnu löytyvän ratkaisua? Onko teillä idea vailla teknistä ratkaisua? Kaipaavatko tuotteenne tai tuotantoprosessinne uusia kehitysideoita? Pohditteko, miten yrityksenne voisi hyödyntää tulevaisuuden teknologioita?

 • Reiluja palloja tamperelaisiin korkeakouluihin

  Reilun kaupan pallojen pomppu- ja lento-ominaisuuksia kokeiltiin heti tuoreeltaan. Testaajina Kaisu Aarno-Kaisti, Saana Raatikainen, Enni Leppälä, Sannamari Hellman ja Markku Tamminen.

  Tampereen Reilun kaupan kaupunki -hanke lahjoitti Reilun kaupan urheilupalloja tamperelaisille korkeakouluille. Pallot lahjoitettiin Tampereen teknillisen yliopiston liikunta- ja hyvinvointimessuilla keskiviikkona 10.9. Tamppi Areenalla.

 • Tor-verkon hakukoneen kehitystyö

  Google Summer of Code (GSoC) ja Tor Project tarjosivat ainutlaatuisen tilaisuuden Juha Nurmelle jatkokehittää hakukonetta Tor-verkon anonyymeille verkkosivuille.

 • Joukkoistamalla pystytään vaativaan tuotekehitykseen teollisuudessa

  Teollinen joukkoistaminen on joukkoistamisen uusi aalto. Se voi tuottaa teollisuusyrityksille merkittävää kilpailuetua, ja on lähitulevaisuudessa keskeisessä asemassa teollisuuden uudistumisen ja kilpailukyvyn kehityksessä, selviää Tampereen teknillisen yliopiston äskettäin julkaisemasta raportista.

 • Uusi tieto bakteerin vastustuskyvystä voi auttaa lääkekehityksessä

  Escherichia coli on ruuansulatuskanavassa yleinen, pääasiallisesti harmiton bakteeri. MSc Anantha Barathi Muthukrishnan tutkii sitä väitöstyössään selvittäen, miten bakteerit nopeasti sopeutuvat muuttuviin olosuhteisiin. Tulokset voivat auttaa lääkkeiden kehittämisessä.

 • TTY:llä tapahtuu

  Nyt neljännen kerran lähetetty TTY:n tapahtumatiedote kokoaa yhteen TTY:llä tai yhteistyössä muualla järjestettävät yrityksille relevantit tapahtumat. Tiedote ilmestyy muutaman kerran vuodessa ja on helppo tilata omaan sähköpostiin.

 • Future Science and Technology Day

  Tampereen teknillisellä yliopistolla vietetään jälleen luonnontieteiden tiedekunnan järjestämää tulevaisuuden tieteen ja teknologian tutkimuspäivää 24.9.2014.

 • Liiketoimintaa avoimen datan arvoketjussa –seminaari 15.10.2014

  Järjestimme keväällä 2014 avoimen datan seminaarin. Sen saaman valtavan suosion ja siellä yhdessä todetun lisäinformaation tarpeen vuoksi järjestämme nyt jatkoseminaarin otsikolla Liiketoimintaa avoimen datan arvoketjussa. Seminaari järjestetään Avaras-hankkeen tuella yhteistyössä OKF:n kanssa.