Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Uutiset ja tapahtumat

 • Koruissa säihkyvä zirkonia on myös erittäin särkyvä neste

  Zirkonia on epäorgaaninen yhdiste ja keraaminen materiaali, jota käytetään muun muassa timantin korvikkeena koruissa. Tamperelaiset ja japanilaiset tutkijat selvittivät yhdessä nestemäisen zirkonian ominaisuudet laskennallisin ja kokeellisin menetelmin.

 • Haettavana kaksi tiedeapurahaa

  Dunderbergin säätiö avaa haettavaksi kaksi tiedeapurahaa väitöskirjan viimeistelyyn teknologiateollisuuden, erityisesti konetekniikan alueella. K.F. ja Maria Dunderbergin testamenttisäätiön tarkoituksena on mm. tukea suomalaista metalliteollisuuteen ja koneenrakennukseen liittyvää tutkimusta.

 • Tuotekehitysinvestointien kannattavuus moninkertaistuu lähitulevaisuudessa

  Tampereella on perehdytty saksalaisten globaalien markkinajohtajien, hidden champions -yritysten, menestystekijöihin. Näiden pohjalta syntyi toimintamalli ja työkaluja suomalaisen teollisuuden liiketoiminnan uudistumiseen ja kasvuun. Näitä esitellään TTY:n ja Hermian järjestämässä seminaarissa.

 • TTYY:n vuoden 2014 Hyvä luennoitsija -tunnustus jaettu

  Vuoden Hyvä luennoitsija 2014: Jussi Kangas.

  TTYY palkitsee joka vuosi yhden TTY:llä opetustehtävissä ansioituneen henkilön Hyvä luennoitsija -tunnustuksella. Tämän vuoden voittaja on matematiikan laitoksen yliopisto-opettaja Jussi Kangas. Voittajan valitsi edunvalvontajaoston vastuutiimi Bionerin esityksestä.

 • Gustav Kompan väitöskirjapalkinto Rajeev Dubeylle

  Rajeev Dubey väitteli TTY:ssä vuonna 2013. Tällä hetkellä hän työskentelee Hollannissa Delftin yliopistossa.

  Suomalaisten Kemistien Seura palkitsi vuosikokouksessaan 11.12.2014 PhD Rajeev K. Dubeyn arvostetulla Gustav Kompan palkinnolla. Palkinto jaetaan vuosittain parhaasta edellisen vuoden aikana Suomen korkeakouluissa tarkastetusta teoreettisen tai sovelletun kemian alan väitöskirjasta.

 • Tohtorikoulutettavan tehtävä avoinna

  Optoelektroniikan tutkimuskeskuksen puolijohderyhmä tarjoaa tohtorikoulutettavan tehtävän lahjakkaalle opiskelijalle liittyen uusiin puolijohdelasereihin ja niiden valmistusteknologian kehittämistyöhön.

 • Suomen Akatemialta rahoitusta TTY:n hankkeille

  Kuusi TTY:n hanketta on saanut joulukuussa rahoituspäätöksen Suomen Akatemialta. Hankkeet liittyvät uuteen energiaan sekä tieto- ja viestintäteknologian antureihin ja toimilaitteisiin. Näille hankkeille myönnettiin noin 1,6 miljoonaa euroa.

 • Kiitokset yhteistyökumppaneille

  Kiitokset yhteistyökumppaneille

  TTY:n Rakennustekniikan laitoksella kulunut vuosi on ollut vahvan tekemisen aikaa. Yhteistyötä alan yritysten kanssa on vahvistettu ja opiskelijoita on valmistunut runsain määrin.

 • Rakennusalan iltakoulu alkaa Edutechissa 2015

  kuva: TTY:n kuva-arkisto

  Helmikuussa pyörähtää käyntiin Rakennusalan iltakoulu, jonka Edutech on suunnitellut yhteistyössä yritysten ja Tampereen teknillisen yliopiston sekä muiden alan asiantuntijoiden kanssa. Keväälle on tarjolla 9 ajankohtaista koulutusta ja koulutustarjonta täydentyy koko ajan jatkuen myös syksyllä.

 • Raimo Sailas: Ongelmat eivät ratkea toiveajattelulla

  –Euroalue on sakin surkimus, kasvunäkymiä ei ole. Seuraava finanssikriisi sijoittuu Italiaan ja Japaniin, Sailas ennakoi.

  Tutkimukseen ja tietoon nojaava julkisen talouden tehtävien perinpohjainen arviointi ja veropolitiikan uudistaminen. Työeläkemaksujen alentaminen. Työajan pidentäminen palkkoja nostamatta. Siinä Sailaksen lista Suomen seuraavalle hallitukselle. Nyt Suomi tarvitsee tekoja, ei tyhjää puhetta.

 • Uutuuskirja asioiden ja palvelujen internetistä

  Uutuuskirja asioiden ja palvelujen internetistä

  Uudessa kirjassa Cyber-Physical Systems in Industrial Applications and the Opportunities of Cloud Computing esitellään kattavasti, kuinka CPS-järjestelmiä voidaan hyödyntää teollisissa sovelluksissa. Yksi kirjan toimittajista on TTY:n professori Jose Luis Martinez Lastra.

 • Tietoturva ry palkitsi Riku Itäpuron opinnäytetyön

  Tietoturva ry palkitsi syyskokouksessaan alaan liittyviä opinnäytetöitä. Vuoden parhaan tietoturva-aiheisen opinnäytetyön alempien korkeakoulututkintojen sarjassa teki Riku Itäpuro Tampereen teknillisestä yliopistosta.

 • Tampereen teekkarit Studia-messuilla

  Tampereen teekkarit Studia-messuilla 2.-3.12.

  Studia-messut 2.-3.12. on Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma, joka kerää Helsingin messukeskukseen tuhansia opinnoista kiinnostuneita nuoria.

 • Tule kehittämään osaamistasi TTY:n avoimeen yliopistoon!

  Tule kehittämään osaamistasi TTY:n avoimeen yliopistoon!

  TTY:n avoimessa yliopistossa voit opiskella tekniikkaa ja arkkitehtuuria monipuolisesti. Valittavanasi on yksittäisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia. Kevätlukukauden 2015 ensimmäisellä periodilla alkaville opintojaksoille haetaan 28.12. mennessä.

 • Akateemisen kyykän MM-kilpailuiden 2015 ilmoittautuminen aukeaa 1.12.

  Akateemisen kyykän MM-kilpailuiden juliste vuosimallia 2015

  Kansalaiset! Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. On jälleen aika virittäytyä reiluun kilpaan, jossa kansamme pojat ja tytöt mittelevät reippaan urheiluhengen hurmoksessa akateemisen kyykkämaailman herruudesta ystävänpäivänä 14.2.2015 Tampereen Hervannassa!