Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Uutiset ja tapahtumat

 • Kävelyllä toisessa maailmassa

  Richard Guilfoyle (lasit päässä) ja Peter Thor Omnifinitystä testaavat laitetta CIVITissä.

  Tampereen teknillisen yliopiston kampukselle pystytettiin Pohjoismaiden ensimmäinen Omnifinityn virtuaalitodellisuuslaite, jolla pääsee kirjaimellisesti kävelemään suoraan virtuaalimaailmaan. Samalla avautuu ovia uudenlaiseen tutkimukseen.

 • WIVE auttaa yrityksiä ottamaan hyödyn irti 5G-verkosta

  5G mobiiliradioverkossa moniantennitekniikoiden (MIMO) aggressiivinen soveltaminen ja hyödyntäminen on yksi olennainen elementti, millä parannetaan tiedonsiirron nopeutta ja luotettavuutta.

  Seuraavan sukupolven 5G-matkapuhelinverkko on jo rakenteilla. Se on monta kertaa nykyistä 4G-verkkoa nopeampi, sen viive on lyhyempi ja se voi tukea miljoonittain laitteita. TTY on mukana mittavassa WIVE -hankkeessa, jossa keskitytään teollisuuden tarpeisiin tulevassa 5G-verkossa.

 • Leena Aarikka-Stenroos JBIM:n Editorial Boardiin ja JOSM:n ASR Groupiin

  Leena Aarikka-Stenroos

  Assistant Professor (tenure track) Leena Aarikka-Stenroos tuotantotalouden ja tietojohtamisen laboratoriosta on nimitetty sekä Journal of Business and Industrial Marketingin (JBIM) toimituskuntaan että Journal of Service Managementin (JOSM) palvelututkimusta uudistavaan ASR Groupiin.

 • Rakennusteollisuus RT:n hallitus TTY:n vieraana

  Rakennusteollisuus RT:n hallitus TTY:n vieraana

  Opetuksen työelämäläheisyys, rakennusalan keskeiset tutkimusteemat sekä Tampere3-prosessin eteneminen olivat vilkkaan keskustelun aiheina Rakennusteollisuus RT ry:n hallituksen vieraillessa TTY:llä.

 • Säätiöyliopiston nimeksi esitetään Tampereen yliopistoa

  Säätiöyliopiston nimeksi esitetään Tampereen yliopistoa

  Eduskunnan sivistysvaliokunnalle on esitetty, että uuden säätiöyliopiston nimeksi tulisi Tampereen yliopisto. Tampereen korkeakoulusäätiön hallitus ja kaikkien Tampereen korkeakoulujen hallitukset jättivät esityksen valiokunnalle 6. syyskuuta.

 • Robotteja kotiin, toimistoon ja työnvälitykseen

  Robotteja kotiin, toimistoon ja työnvälitykseen

  PhD Roel Pieters nimitettiin syyskuun alusta robotiikan Assistant Professoriksi (tenure track) TTY:n automatiikan ja hydrauliikan laboratorioon. Hänen alaansa on ihmisen ja robotin yhteistyö.

 • Malja opintojen sujuvalle etenemiselle

  Kippis ahkerille ja esimerkillisille opiskelijoille!

  Onnitteluna tuloksekkaasta ahkeroinnista opinnoissa Tampereen teknillinen yliopisto kutsui vähintään 55 opintopistettä viime lukuvuonna suorittaneet nostamaan yhdessä maljaa.

 • TTY:n talouspalvelut hakee taloussihteereitä

  Yleispalveluihin kuuluva talouspalvelut-yksikkö on keskeinen tekijä yliopiston laadukkaan toiminnan mahdollistamisessa. Haemme nyt taloussihteereitä osaksi nykyisiä taloussihteeritiimejä, jotka vastaavat yliopiston osto- ja matkalaskujen sekä projektihallinnon tehtävistä.

 • Signaalinkäsittelyn perhe kasvaa

  Signaalinkäsittelyn "juniorit" paikalla ja "seniorit" etänä sparraamassa.

  Perheeseen tuli uusia professoreita (tenure track) vetämään uudenlaista tutkimusta ja nykyisiä jäseniä kasvoi professorin (tenured) saappaisiin johtamaan alansa tutkimusta Suomessa.

 • TTY:n Kirjasto hakee johtavaa tietoasiantuntijaa

  Kirjasto sijaitsee TTY:n Kampusareenassa.

  Tampereen teknillisen yliopiston kirjasto on yliopiston kansainvälisesti korkeatasoisen tutkimuksen ja opetuksen keskeinen infrastruktuuri. Kirjasto tukee yliopiston tutkimusta ja opetusta tarjoamalla laadukkaita ja korkeatasoisia tietoaineistoja sekä asiantuntijapalveluita.

 • Maailman mielenkiintoisimmalla toimialalla

  Maailman mielenkiintoisimmalla toimialalla

  TTY:n uusin TUT Industry Professor Ari Ahonen aloitti syyskuun alussa viisivuotisen kautensa rakennustekniikan laboratoriossa. Hänen professuurinsa ala on kiinteistökehittäminen. Yhtenä tavoitteena on saada yrityksiin lisää tohtoreita.

 • Sitowise ja TTY solmivat yhteistyösopimuksen

  Kuvassa vasemmalta Pauli Kolisoja (TTY), Jouni Huura (Sitowise), Matti Pentti (TTY), Timo Karjalainen (Sitowise) ja alhaalla Kimmo Anttalainen (Sitowise) ja Heli Harrikari (TTY).

  Sito Oy:n ja Wise Group Oy:n yhdistyessä syntynyt Sitowise ja Tampereen teknillinen yliopisto solmivat rakennustekniikan alan yhteistyösopimuksen 20.6.2017. Sopimuksella luodaan entistä parempi pohja molempia osapuolia hyödyttävälle yhteistyölle.

 • Sähköä kaivosvesistä

  Sähköä kaivosvesistä

  Kaivosteollisuuden prosessi- ja jätevedet voivat tulevaisuudessa päästä uudenlaiseen hyötykäyttöön sähköntuotannon lähteenä. Diplomi-insinööri Mira Sulonen tutki ympäristöbiotekniikan alaan kuuluvassa väitöskirjassaan jätevirtojen rikkiyhdisteiden hyödyntämistä biologisessa sähköntuotannossa.

 • Paikkoja avoinna TTY:n tohtoriohjelmissa

  Paikkoja avoinna TTY:n tohtoriohjelmissa

  Tampereen teknillinen yliopisto hakee tohtorikoulutettavia rahoitetuille tohtorikoulutuspaikoille. Tohtorikoulutuspaikat ovat tekniikan, luonnontieteiden ja arkkitehtuurin eri aloilla. Hakuaika päättyy 2.10.

 • Vuoden 2016 parhaat väitöskirjat palkittiin

  Tekniikan tohtorit Caglar Aytekin ja Satu Huuhka palkittiin väitöskirjoistaan TTY:n lukuvuoden avajaisissa.

  Tampereen teknillisen yliopiston lukuvuoden avajaisissa jaettiin Tampereen kaupungin tiederahaston palkinto TTY:n vuoden 2016 parhaasta väitöskirjasta sekä kunniamaininta väitöskirjalle, joka teki raatiin vaikutuksen yhteiskunnallisella vaikuttavuudellaan.

 • TTY:n infraopiskelijat palkintosijoilla Tie 2.0 -kilpailussa

  TTY:n infraopiskelijat palkintosijoilla Tie 2.0 -kilpailussa

  Suomen tieyhdistyksen 100-vuotisjuhlassa palkittiin 31.8.2017 TTY:n rakennustekniikan infrapuolen opiskelijaryhmä Tie 2.0 -kilpailussa. Kutsukilpailussa haastettiin alan oppilaitokset ideoimaan millainen tie olisi, jos se keksittäisiin tänään.