Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Fysiikka nousussa QS:n tieteenalakohtaisessa rankingissa

TTY sijoittui QS World University Rankings by Subject -vertailussa jälleen kolmella alalla: Computer Science and Information systems, Electrical & Electronic Engineering sekä Physics & Astronomy.

Vuosittaisessa QS World University Rankings by Subject -vertailussa listataan maailman parhaita yliopistoja 46 tieteenalalla. TTY sijoittui listoille kolmella alalla.

TTY:n paras sijoitus oli Electrical and Electronic Engineering -listalla, jolla yliopisto sijoittui sijoille 151.–200. Sijoitus on sama kuin kahtena edellisenä vuonna. Listan kärjestä löytyvät alan tunnetut yhdysvaltalaisnimet nimet MIT, Stanfordin yliopisto ja UCB.

Suurin nousu tänä vuonna tapahtui Physics & Astronomy -listauksessa, jossa TTY:n sijoitus oli hienosti 251.-300.  TTY on vuodesta 2014 sijoittunut tällä listalla sijoille 301.-400. ja nousi siis nyt ylempään kategoriaan. Parhaiten tällä listalla sijoittuivat MIT, Harvardin yliopisto ja Stanfordin yliopisto.

Computer science & Information systems -listalla TTY:n sijoitus oli tänä vuonna 301.-350., kun se viime vuonna oli 251.-300. Alan parhaiksi rankkautuivat MIT, Stanfordin yliopisto ja Carnegie Mellon -yliopisto.

Vertailussa oli mukana samoilla listoilla TTY:n lisäksi Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Oulun yliopisto, Jyväskylän yliopisto ja Turun yliopisto. Yhteensä listausta varten arvioitiin kansainvälisesti 4438 yliopistoa. Näistä listoille pääsi 1117 korkeakoulua. QS-ranking on yhdistelmä julkaisudataa Scopus-tietokannasta ja QS Global Employer and Academic Surveysin tekemää analyysiä.

Tutustu rankingiin verkossa >>

Lue lisää TTY:n menestyksestä eri rankingeissa >>

Uutisen jättäjä: Sanna Kähkönen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, tietoa tty:stä, qs ranking