Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin hyväksyttiin 211 opiskelijaa

Haku TTY:n englanninkielisiin maisteriohjelmiin sekä englanninkieliseen kandidaatin tutkinto-ohjelmaan päättyi 25.1.2017. Hakijoita oli yhteensä 475. Heistä 211 sai nyt opiskelupaikan.
Kaikille hakijoille on ilmoitettu valinnan tuloksesta sähköpostilla. Lämpimät onnittelut uusille opiskelijoille!
Kaikille hakijoille on ilmoitettu valinnan tuloksesta sähköpostilla. Lämpimät onnittelut uusille opiskelijoille!

TTY:llä oli tarjolla kahdeksan englanninkielistä maisteriohjelmaa. Maisteriohjelmiin haki yhteensä 428, joista hyväksyttiin yhteensä 194 opiskelijaa. Maisteriohjelmista suosituin oli Information Technology -ohjelma, johon haki yhteensä 120 ja valittiin 66 opiskelijaa. Myös Electrical Engineering ja Industrial Engineering and Management -ohjelmat kiinnostivat hakijoita.

Hyväksytyt opiskelijat tulevat 40 eri maasta. Eniten opiskelijoita hyväksyttiin Pakistanista (36), Kiinasta (28), Bangladeshista (25) ja Intiasta (16), joista tuli myös eniten hakemuksia.

Englanninkielisessä kandidaatin tutkinto-ohjelmassa hakijat on jaettu kahteen eri hakuryhmään suorittamansa toisen asteen tutkinnot perusteella. Ensimmäisen hakuryhmän hakuaika päättyi 25.1.2017. Tässä hakuryhmässä – ulkomailla suoritetun toisen asteen tutkinnon perusteella – haki yhteensä 47 hakijaa, joista 17 valittiin. Opiskelijat tulevat kahdeksasta eri maasta. 

Toisessa hakuryhmässä hakevat suomalaisen ylioppilastutkinnon, International Baccalaureate-, European Baccalaureate- tai Reifeprüfung-tutkinnon suorittaneet. Toisen hakuryhmän haku on parhaillaan käynnissä ja päättyy 5.4.2017.

Lukuvuosimaksut ja TTY:n stipendit

Suomessa on tänä vuonna otettu käyttöön vieraskielisen koulutuksen lukuvuosimaksut muille kuin Euroopan unionin (EU), Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisille. Lukuvuosimaksut koskevat opiskelijoita, jotka aloittavat englanninkielisissä kandidaatti- ja maisterikoulutuksissa syksystä 2017 alkaen.

Lukuvuosimaksu TTY:n kandidaatin tutkinto-ohjelmassa on 10 000 euroa ja maisteriohjelmissa 12 000 euroa.

– Odotusten mukaisesti englanninkielisten tutkinto-ohjelmien hakijamäärä laski aikaisempiin vuosiin verrattuna. Lukuvuosimaksusta huolimatta uuden kandidaatin tutkinto-ohjelman hakijamäärä pysyi kuitenkin viime vuoteen nähden samana ja opiskelijoita hyväksyttiin saman verran, sanoo opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala.

Nyt hyväksytyistä opiskelijoista yli 80 prosenttia tulee EU/ETA-maiden ulkopuolelta. TTY on myöntänyt osalle valituista stipendin, joka kattaa lukuvuosimaksun kokonaisuudessaan. Tämän lisäksi 11 valinnassa parhaiten menestyneelle TTY tarjoaa 7 000 euron suuruisen elinkustannusstipendin.

Lisätiedot:

Vararehtori Petri Suomala, etunimi.sukunimi@tut.fi, p. 040 591 8044
Suunnittelija Meeri Oikemus, etunimi.sukunimi@tut.fi, p. 040 849 0594

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: opiskelu ja opetus