Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Energiaseminaarin teemana energiateknologian murros

Monia tulevaisuuden energiaan liittyviä päätöksiä ja keksintöjä tehdään nyt. Tampereen teknillisessä yliopistossa 2.11.2017 järjestettävän Energiaseminaarin teemana on energiateknologian murros – ilmoittaudu mukaan!

Energiaseminaari kokoaa TTY:lle 2.11.2017 kello 9–16 alan huippupuhujia tutkimuksen, yritysmaailman, politiikan ja hiilineutraaliuden aloilta. Seminaarin teemana on tänä vuonna energiateknologian murros. Aamupäivän aiheena ovat taloudelliset ja poliittiset realiteetit energia-alalla. Iltapäivällä paneudutaan energiateknologiaan ja sen murrokseen.

– Energia-alalla puhuttavat tällä hetkellä uusiutuvalla energialla toimivaan energiajärjestelmään siirtymisen yhteiskunnalliset ja taloudelliset vaikutukset. Seminaarissa nostetaan esiin useita energia-alalla tällä hetkellä erityisen ajankohtaisia teemoja, kuten biotalous, ilmastopäästöt, sääriippuvan uusiutuvan energian asettamat vaatimukset energiajärjestelmälle sekä teknologista mielenkiintoa herättävä geotermisen energian hyödyntäminen syvältä kallioperästä, professori Seppo Valkealahti TTY:n sähköenergiatekniikan laboratoriosta kertoo.

Puhujina Energiaseminaarissa ovat muun muassa asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, Hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar Sitrasta, toimitusjohtaja Jukka Leskelä Energiateollisuus ry:stä, Tampereen kaupungin edustajana kehityspäällikkö Pauli Välimäki sekä useita yritysten ja tutkimusmaailman asiantuntijoita.

– Seminaari tarjoaa uusinta tietoa energia-alan asiantuntijoille sekä päätöksentekijöille yhteiskunnassa ja talous- ja yrityselämässä, Valkealahti sanoo.

Energiaseminaarin järjestää Tampereen teknillisessä yliopistossa toimiva Energiaryhmä, jossa on mukana noin 50 professoria ja 200 tutkijaa yliopiston eri laboratorioista. Energian ja ekotehokkuuden tutkimus ja opetus on jakautunut TTY:n kaikkiin tiedekuntiin. Tutkimus kattaa niin energian tuotannon, jakelun kuin tehokkaan loppukäytönkin.

– Tutkimusta tehdään tiiviissä yhteistyössä teollisuuden ja kansainvälisten yhteistyökumppanien kanssa. Energia- ja ekotehokkuusalueen tutkimuksen ja opetuksen jakautuminen koko yliopistoon edesauttaa läheisten tieteenalojen työkalujen ja osaamisen hyödyntämistä laajasti eri aihepiirien välillä, Energiaryhmän puheenjohtajanakin toimiva Valkealahti kertoo.

TTY:n energiatutkimuksesta kiinnostuneet voivat tilata Potentiaali-uutiskirjeen, johon kootaan uutisia ja ajankohtaisia asioita profiilialueen toiminnasta neljä kertaa vuodessa.

Ilmoittaudu mukaan 20.10.2017 mennessä

Tervetuloa Energiaseminaariin kuulemaan tulevaisuuden energiasta ja keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa! Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Mukaan voi ilmoittautua 20.10.2017 mennessä osoitteessa http://www.tut.fi/fi/energia/energiaseminaari-/index.htm

Twitterissä Energiaseminaari löytyy tunnisteella #energiasemma

Lisätiedot:
professori, Energiaryhmän puheenjohtaja Seppo Valkealahti puh. 040 849 0915,
tohtorikoulutettava Anna Pääkkönen puh. 040 198 1624,

Uutisen jättäjä: Sanna Kähkönen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, energia