Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Diplomi-insinöörin tutkinto tuo lisää vaihtoehtoja työelämään

Aki Haapatalo valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta (TAMK) sähköisen talotekniikan insinööriksi nelisen vuotta sitten. Valmistuttuaan Aki lähti armeijaan, jonka jälkeen hän päätyi projektinjohto- ja asennustehtäviin sähkökeskuksia valmistavaan yritykseen.

Aki on kotoisin Mäntsälästä ja suorittanut siellä aikoinaan ylioppilaan ja sähköasentajan kaksoistutkinnon. Lukion jälkeen Tampere oli hänelle ykkösvaihtoehto opiskelukaupunkina.-    Ajattelin, että kaupunki on sopivan kokoinen ja minulla oli kiva mielikuva tästä paikasta, olinhan käynyt Särkänniemessäkin, Aki naurahtaa

Vajaan kahden vuoden työpesti valmiina sähköinsinöörinä sai Akin miettimään tulevaisuutta, työtehtäviä ja erilaisia vaihtoehtoja uudelleen.

-    Meille kertoi jo TAMKissa opettaja mahdollisuudesta hakea TTY:lle. Asia jäi minulle mieleen ja muutaman vuoden jälkeen otin selvää hakemisesta ihan tositarkoituksella.

-    Tärkein syy jatko-opintoihin oli varmasti se, että diplomi-insinöörin koulutus tuo minulle selkeästi lisää vaihtoehtoja työelämään, Aki pohtii.

Yliopisto antaa valmiudet itsenäiseen ongelmanratkaisuun


TTY:llä Aki on valinnut pääaineekseen uusiutuvat sähköenergiateknologiat. Akin mukaan yliopisto-opinnot täydentävät luontevasti ammattikorkeakouluopintoja.

-    Täällä opinnoissa keskitytään enemmän tieteeseen, asioita lähestytään teoriapohjalta ja ilmiöitä opitaan ymmärtämään kokonaisuuksina, Aki miettii.

Yliopisto-opintojen tavoitteena onkin antaa valmiudet itsenäiseen ongelmanratkaisuun. Maisterivaiheen opinnoissa ei niinkään keskitytä opettelemaan laitteiden tai ohjelmien käyttöä, vaan perehdytään ilmiöiden teoreettiseen ymmärtämiseen ja niiden taustojen tuntemiseen.

TTY:llä Aki on omien sanojensa mukaan viihtynyt hyvin.

-    Ensin alkuun oli paikat hukassa ja sai miettiä mihin päin käytävää suuntaa. Mutta pianhan täällä oppi kulkemaan. Kampus on todella mukava ja toimiva, Aki kiittelee.

Opiskelijaelämään mukaan Aki on päässyt kilta-toiminnan kautta. Kavereita on löytynyt urheilutapahtumista, sitseiltä ja excursio-matkoilta.

Maisterihaku 15.3.–5.4.2017. Lue lisää monista vaihtoehdoista TTY:llä!

 

Uutisen jättäjä: Minna Puntila
Asiasanat: opiskelu ja opetus, tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, näkyvyys ja viestintä, maisterihaku, maisteriohjelma, maisterivaihe