Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

DI Atte Mellasen diplomityö voittoon opinnäytetyökilpailussa

Suomen Tuotannonohjausyhdistyksen opinnäytetyökilpailussa palkittiin TTY:n Teollisuustalouden laitoksella vuonna 2016 valmistunut Atte Mellasen diplomityö Manufacturing Bill of Materials for Configurable Products in Time-phased MRP-controlled Manufacturing Planning & Control".
Atte Mellanen (vasemmalla) ja muut palkitut STO:n  seminaarissa marraskuussa 2017 opinnäytekilpailun palkintoja ja kunniamainintoja  vastaanottamassa.
Atte Mellanen (vasemmalla) ja muut palkitut STO:n seminaarissa marraskuussa 2017 opinnäytekilpailun palkintoja ja kunniamainintoja vastaanottamassa.

Diplomityössä selvitettiin millainen valmistuksen tuoterakenne parhaiten tukee tuotantoa ja hankintaa globaalissa kohdeyrityksessä. Tavoitteena oli selvittää mitä vaatimuksia ajallisesti vaiheistettu MRP-ohjautuva ympäristö sekä kompleksiset ja korkeasti konfiguroitavat tuotteet asettavat valmistuksen tuoterakenteille. Atte Mellasen keräämä aineisto ja kymmenen case-tehtaan edustajien haastattelut osoittivat, että valmistuksen tarpeet vaihtelevat globaalisssa toiminnassa tuotteen kompleksisuuden, tuotantoympäristön ja kulttuurin vaikutuksista johtuen. Tuotteen suunnittelurakenteen tulisi olla globaali ja valmistuksen rakenteen lokaali, mikäli se on välttämätön. Tuoterakenteissa tulee kuitenkin tapauskohtaisesti ottaa huomioon tuoterakenteiden kompleksisuus ja sen vaikutus operatiiviseen toimintaan.

Atte Mellasen saama palkinto jatkaa TTY:n Tuotantotalouden diplomitöiden perinteisesti hyvää menestystä STO:n vuosittain järjestämässä opinnäytetyökilpailussa. Työn ohjaajana ja tarkastajana toimi professori Jussi Heikkilä.

Uutisen jättäjä: Jussi Heikkilä
Asiasanat: opiskelu ja opetus, tiede ja tutkimus