Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Tampereen teknillinen yliopisto ja A-insinöörit solmivat kumppanuussopimuksen

Tavoitteena on vahvistaa jo pitkään jatkunutta yhteistyötä rakennustekniikan opetuksessa. Sopimuksen myötä yhteistyö laajenee myös jatko-opintoihin ja tutkimukseen.

Tampereen teknillisen yliopiston rakennustekniikan laboratorio ja A-insinöörit ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä perusopetuksessa ja opinnäytetöissä. A-insinöörit on myös työllistänyt TTY:ltä valmistuneita diplomi-insinöörejä jo vuosikymmenien ajan. 

Marraskuun 27. päivä solmitun sopimuksen myötä kumppanuudessa otetaan askel eteenpäin. Yhteistyö laajenee aiempaa vahvemmin myös jatko-opintoihin ja tutkimukseen. A-insinöörit tulee mukaan TTY:n Teollisuuden innovaatioiden tohtorikouluun (DSII) yritysosapuoleksi.

A-Insinöörien rakennesuunnittelun toimialajohtajan Timo Leppäsen mukaan yrityksessä ollaan erittäin tyytyväisiä jo pitkään jatkuneen hedelmällisen yhteistyön siirtymisestä seuraavalle tasolle. 

 

 

- Tänä päivänä keskeisiä kilpailutekijöitä ovat korkea tekninen osaaminen, kyky toimia asiantuntijana ja tuottaa ratkaisuehdotuksia asiakkaillemme. Maailma ja A-Insinöörien toimeksiannot muuttuvat yhä monimutkaisemmiksi ja vaativammiksi. Menestys rakennetaan yhdessä. Siksi yhteistyö, joka näin laajenee jatko-opintoihin ja tutkimukseen on suuri asia A-Insinööreille, hän jatkaa.

- Monilla tutkimusaloilla luonteva tutkimus- ja kehittämiskumppani on juuri konsulttitoimisto, jonka keskeinen myytävä tuote on korkeatasoinen osaaminen. Uskon, että yhteistyö on sekä yliopistolle että A-insinööreille hyödyllistä, sanoo TTY:n professori Matti Pentti.

A-Insinöörit-konserni on rakennuttamisen, rakennesuunnittelun, infrasuunnittelun sekä kallio- ja ympäristösuunnittelun suunnannäyttäjä ja uusien yhteistyömallien luoja. Yrityksellä on Suomessa yhdeksän toimipaikkaa ja noin 650 työntekijää.

Lisätiedot: professori Matti Pentti, p. 040 535 2305, etunimi.sukunimi@tut.fi

Ryhmäkuvassa takana TTY:n professorit Pauli Kolisoja ja Matti Pentti sekä rakennesuunnittelun toimialajohtaja Timo Leppänen A-insinööreiltä. Etualalla dekaani Heli Harrikari ja A-Insinöörien teknologiajohtaja Jaakko Jauhiainen.

 

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, sopimus, a-insinöörit, rakennustekniikka