Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

TTY nousi jälleen NTU Rankingissa

Tampereen teknillinen yliopisto nousi National Taiwan University Rankingissa sähkötekniikan alalla sijalle 172. Sijoitus on 28 sijaa parempi kuin viime vuonna ja 57 sijaa parempi kuin vuonna 2015.

National Taiwan University (NTU) julkaisee ranking-listan maailman huippuyliopistoista sen mukaan, miten vaikuttavia niiden tieteelliset julkaisut ovat. Maailman tuhansista yliopistoista rankingiin otetaan mukaan 500 parasta. Listasijoitus määräytyy tuotteliaisuuden sekä julkaisujen laadun ja vaikuttavuuden mukaan.

NTU Rankingissa yliopistot listataan kuuden tutkimusalan ja 14 aihealueen mukaan. TTY pääsi vertailussa sijalle 172 sähkötekniikan alalla (electrical engineering). Sijoitus on ollut nousussa: vuonna 2016 TTY oli sijalla 200 ja vuonna 2015 sijalla 229.

Saman sähkötekniikan alan listan kärjessä olivat Tsinghua University, Nanyang Technological University ja Harbin Institute of Technology. Listan parhaat suomalaisyliopistot olivat Aalto (sija 113), TTY (172) ja Oulun yliopisto (235).

Kokonaispisteissä NTU Rankingin kärkisijoille sijoittuvat Harvard University, Johns Hopkins University ja Stanford University.

Lue lisää: NTU ranking

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, vertailut, ranking, sijoitus, sähkötekniikka