Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Tampereen teknillinen yliopisto Uusi puu -hankkeen mukana Euroopan Parlamentissa

Uusi puu -näyttely Euroopan parlamentissa oli menestys. Esillä oli yli 50 puupohjaista ratkaisua esimerkiksi pakkaamiseen sekä tekstiili-, kemian- ja lääketeollisuuden tarpeisiin.
(Kuva: Uusi puu)
(Kuva: Uusi puu)

Tampereen teknillinen yliopisto on mukana Uusi puu -hankkeessa, joka järjesti Euroopan parlamentissa Brysselissä 5. –8.9.2017 "Mihin puu pystyy? - What wood can do?" -näyttelyn puupohjaisista ratkaisuista. Esillä oli yli 50 puupohjaista ratkaisua kahdeltakymmeneltä eri toimijalta pakkaamiseen, hygieniaan, terveydenhuoltoon, rakentamiseen sekä tekstiili-, kemian- ja lääketeollisuuden tarpeisiin. TTY:n materiaaliopin laboratorio oli mukana näyttelyssä esittelemässä puu- ja biopohjaisia ratkaisuja.

Näyttely houkutteli paikalle runsaasti europarlamentaarikkoja ja muita vaikuttajia useista maista. Näyttely ajoittui metsävarojen käytön kannalta tärkeälle LULUCF-äänestysviikolle. Näyttelyn kutsujana toiminut europarlamentaarikko Henna Virkkunen kiitti erinomaisesta yhteistyöstä Uusi puu -hanketta: "Monipuolisesti erilaisia puupohjaisen biotalouden toimijoita edustavan Uusi puun kanssa oli luontevaa kertoa kestävästä puunkäytöstä osana bio- ja kiertotaloutta. Näyttelyn myötä entistä useampi tietää, että puu pystyy jo nyt paljoon, ja tulevaisuudessa vieläkin enempään".

Näyttelyn avasi komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen, jonka Uusi puulle antama haastattelu http://www.uusipuu.fi/tekstit/2017/09/07/jyrki-katainen-lahivuosina-tiikerinloikka-fossiilitaloudesta-biotalouteen/ sekä brittiläisen europarlamentaarikko Paul Brannenin haastattelu http://www.uusipuu.fi/tekstit/2017/09/12/euroopan-parlamentista-vahvaa-tukea-puupohjaisten-tuotteiden-kehittamiseen/ ovat molemmat luettavissa Uusi puun verkkosivuilla.

Tilaisuuden kuvia on koottu Uusi puun Facebook-sivulle. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1279196998852952.1073741838.510245772414749&type=1&l=ae7bc3ecc5

Lisätietoja:

yliopistotutkija Johanna Lahti, Uusi puu-hankkeen johtoryhmän jäsen, etunimi.sukunimi@tut.fi

Uutisen jättäjä: Johanna Lahti
Uutisen päivittäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, tietoa tty:stä, näkyvyys ja viestintä, materiaalioopi, materials science, puu, wood, biotalous, bioeconomy, uusi puu