Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Signaalinkäsittelyn perhe kasvaa

Perheeseen tuli uusia professoreita (tenure track) vetämään uudenlaista tutkimusta ja nykyisiä jäseniä kasvoi professorin (tenured) saappaisiin johtamaan alansa tutkimusta Suomessa.
Signaalinkäsittelyn "juniorit" paikalla ja "seniorit" etänä sparraamassa.
Signaalinkäsittelyn "juniorit" paikalla ja "seniorit" etänä sparraamassa.

Signaalinkäsittelyn vastapätevöityneet (tenured) professorit Atanas Gotchev ja Tuomas Virtanen kertoivat suunnitelmistaan mullistaa 3D-näyttöjä (Gotchev) ja äänenkäsittelyä (Virtanen) seuraavan kymmenen vuoden aikana. Molemmat ovat aktiivisia sekä yrityshankkeissa että perustutkimuksessa ja välittävät näin uutta tietoa molempiin suuntiin.

Signaalinkäsittelyn uudet (tenure track) professorit Heikki Huttunen ja Esa Rahtu kertoivat miten tekoäly ja koneoppiminen tulevat myös mullistamaan koko maailmaa seuraavien kymmenen vuoden aika ja mitä läpimurtoja heillä on mielessään. Molemmilla on myös vahvaa osaamista ja yhteistyötä suomalaisissa teknologialähtöisissä yrityksissä, joten he osaltaan jatkavat Tampereen teknillisen yliopiston pitkää perinnettä vahvassa yritysyhteistyössä - TTY tekee teknologiaa, jolle on ihan oikeasti käyttöä!

Laboratorion "seniorit" (Moncef Gabbouj, Ioan Tabus ja Karen Eguiazarian) olivat samaan aikaan Euroopan suurimmassa signaalinkäsittelyn konferenssissa, mutta toivottivat uudet jäsenet lämpimästä tervetulleeksi etäyhteyden kautta.

Naapuri-tiedekunnasta otettiin dekaanilta Pauli Kuosmaselta lainaan yksi vierailija eli robotiikan professuuriin vastavalittu Roel Pieters, joka tulee olemaan tulevaisuudessa tiiviissä yhteistyössä signaalinkäsittelyn kanssa kun kehitetään uusia tekoälyllä varustettuja robotteja. Roelin tutkimana robotit oppivat ihmiseltä ja niistä tulee meille korvaamattomia apulaisia arjen askareissa.

 

Uutisen jättäjä: Joni Kämäräinen
Uutisen päivittäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: opiskelu ja opetus, tiede ja tutkimus, näkyvyys ja viestintä, signaalinkäsittely